Наш град богатији за једног дјечака

17.11.2022. 08:25
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак. 

Љекарску интервенцију затражилo je 39 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Рудо,

Због радова на 10 kV воду Увац,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:30 до 14:30 часова потрошачима у насељима Божовићи и Ђуровићи.

Вишеград,

Због радова у ТС 110/10/35 kV Вишеград организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeних прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду:   КО 10 kV Град, улице: Иве Андрића, Друге Подрињске Бригаде, Ужичког Корпуса, Карађорђева, Видовданска, Јована Дучића, Солунских Бораца, Војводе Путника, Стевана Синђелића и дијелови улица Краља Петра и Војводе.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 7 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, а видљивоста је мјестимично смањена због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Саобраћај ће данас у два наврата привремено бити обустављан на дионици магистралног пута Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта, на локалитету каменолома "Рогоушић" у општини Пале од 14.00 и 16.00 часова, у трајању од пет до седам минута.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, Соколац-Подроманија, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Теслић-Подјезера, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб, на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац-Горња Вијака--Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Фоча-Горажде у Филиповићима, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи-Србац.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас се очекује разведравање у већини предјела, уз више сунчаних периода на југу.

Ново наоблачење услиједиће увече са запада и до наредног јутра поново доноси кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб сјеверозападни вјетар на сјеверу, а у осталим предјелима слаб и промјенљив.

Максимална температура ваздуха од шест до 14, на југу до 17 степени Целзијусових.

Јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме са маглом по котлинама, док је у Херцеговини претежно ведро, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница један, Калиновик три, Невесиње четири, Дринић, Груде и Мраковица пет, Хан Пијесак, Гацко и Соколац шест, Кнежево седам степени Целзијусових.

У Сарајеву, Приједору, Ливну, Широком Бријегу, Новом Граду, Српцу, Санском Мосту, Фочи, Рибнику, Бихаћу и Рудом измјерено је осам степени, у Бијељини, Билећи, Градачцу, Јајцу, Тузли, Мркоњић Граду и Шипову девет, Бањалуци, Добоју, Зворнику, Мостару, Зеници и Сребреници 10, Требињу 11, те у Неуму 13 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа, 47 литара по метру квадратном пало је у Новом Граду, у Приједору и Билећи 41, на Мраковици 37, у Невесињу 34, у Бањалуци 33, у Мркоњић Граду 30, у Рибнику 28, у Кнежеву 26, у Требињу 23, у Српцу 20, у Добоју 18, на Хан Пијеску 17, на Сокоцу 15, у Калиновику, Шипову и Гацку по 14, у Зворнику и Рудом по 13, у Сребреници 12, у Фочи 11, а у Бијељини 10 литра кише.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 19m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 21m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 14m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 19m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 22m
    1