Naš grad bogatiji za jednog dječaka

17.11.2022. 08:25
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak. 

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 39 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Rudo,

Zbog radova na 10 kV vodu Uvac,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:30 do 14:30 časova potrošačima u naseljima Božovići i Đurovići.

Višegrad,

Zbog radova u TS 110/10/35 kV Višegrad organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:   KO 10 kV Grad, ulice: Ive Andrića, Druge Podrinjske Brigade, Užičkog Korpusa, Karađorđeva, Vidovdanska, Jovana Dučića, Solunskih Boraca, Vojvode Putnika, Stevana Sinđelića i dijelovi ulica Kralja Petra i Vojvode.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 7 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, a vidljivosta je mjestimično smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Saobraćaj će danas u dva navrata privremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogoušići-Donja Ljubogošta, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušić" u opštini Pale od 14.00 i 16.00 časova, u trajanju od pet do sedam minuta.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Teslić-Podjezera, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka--Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Jezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši-Srbac.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje razvedravanje u većini predjela, uz više sunčanih perioda na jugu.

Novo naoblačenje uslijediće uveče sa zapada i do narednog jutra ponovo donosi kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab sjeverozapadni vjetar na sjeveru, a u ostalim predjelima slab i promjenljiv.

Maksimalna temperatura vazduha od šest do 14, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, dok je u Hercegovini pretežno vedro, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica jedan, Kalinovik tri, Nevesinje četiri, Drinić, Grude i Mrakovica pet, Han Pijesak, Gacko i Sokolac šest, Kneževo sedam stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu, Prijedoru, Livnu, Širokom Brijegu, Novom Gradu, Srpcu, Sanskom Mostu, Foči, Ribniku, Bihaću i Rudom izmjereno je osam stepeni, u Bijeljini, Bileći, Gradačcu, Jajcu, Tuzli, Mrkonjić Gradu i Šipovu devet, Banjaluci, Doboju, Zvorniku, Mostaru, Zenici i Srebrenici 10, Trebinju 11, te u Neumu 13 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa, 47 litara po metru kvadratnom palo je u Novom Gradu, u Prijedoru i Bileći 41, na Mrakovici 37, u Nevesinju 34, u Banjaluci 33, u Mrkonjić Gradu 30, u Ribniku 28, u Kneževu 26, u Trebinju 23, u Srpcu 20, u Doboju 18, na Han Pijesku 17, na Sokocu 15, u Kalinoviku, Šipovu i Gacku po 14, u Zvorniku i Rudom po 13, u Srebrenici 12, u Foči 11, a u Bijeljini 10 litra kiše.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    18h 0m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    23h 33m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    3h 33m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    18h 10m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    3h 39m
    0