Настава до половине јуна, тражи се модел за оцјењивање

11.04.2020. 14:31
0
ИЗВОР: Srna

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да ће настава за основце и средњошколце, највјероватније, трајати до средине јуна, а да ће у року од десетак дана бити дефинисана упутства о оцјењивању ученика који наставу прате на даљину.

-Наша обавеза је да прецизно дефинишемо оцјењивање ученика и евентуално полагање разредног испита. Одлуке ћемо доносити у интересу ученика. Веома је важно да сви заврше ову школску годину и да нова школска година почне у септембру- објаснила је Тривићева.

Она је подсјетила на донесене уредбе са законском снагом којима је прописано да се оцјена може закључити и на основу праћења, оцјењивања и вредновања ученика приликом извођења наставе на даљину, те да министар може да одлучи о полагању разредног испита за ученике који су похађали наставу на даљину.

-Упутства о праћењу, вредновању и оцјењивању ученика приликом извођења наставе на даљину у основном и средњем образовању донијећемо у року од десетак дана на приједлог Републичког педагошког завода чији стручни тимови већ раде на дефинисању ових питања- рекла је Тривићева за портал "Мондо".

Она је оцијенила да Српска има одличне наставнике који су савладали бројне изазове да би на што бољи и пријемчивији начин представили наставне садржаје ученицима.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    12h 43m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    9h 15m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    11h 59m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    7h 37m
    0
  • Данас Марковдан
    16h 25m
    0