Настављају се проблеми са водоснабдијевањем у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи

20.11.2019. 08:25
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак. Љекарску интервенцију затражило је 60 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је јутрос уредно снабдијевен електричном енергијом.

Из КП „Водовод и канализација“а.д. Источно Сарајево обавјештавају кориснике да краткотрајне падавине нису дале веће резултате на дотоку извора Тилава, те су суочени са новим периодом без падавина који ствара проблеме у технолошком процесу прераде воде на Филтер постројењу.

-КП „Водовод и канализација“а.д. Источно Сарајево у циљу заштите Филтер постројења и акумулирања довољне количине воде за наредни дан, биће принуђено да у вечерњим и ноћним сатима приступа пригушењу главног транспортног цјевовода, што ће потрошачи осјетити падом притиска у мрежи или привременим прекидом у водоснабдијевању, и то:

- улице: Цара Лазара, Карађорђева, Цара Душана,

- насеља: Горњи Которац, Крупац, дио Топлика (цјевовод Ø200 мм,

- насеља која су на пумпним постројењима (Доње Младице, Горње Младице, Прљево брдо, Ђукића поток, Иванићи…)

- као и у стамбеним зградама од четвртог спрата и више.

Због недовољних количина воде апелујемо на све наше потрошаче да максимално рационално троше воду како би се могло обезбиједити континуирано водоснабдијевање за све наше кориснике – наводи се у саопштењу.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су влажни коловози, у котлинама и уз ријечне токове, преко превоја, мјестимично има магле или ниске облачности, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом и дневном температуром од осам до 13 степени Целзијусових.
Прије подне биће облачно са слабом кишом на југу, истоку и централним крајевима, а током дана киша ће се проширити и на сјеверне крајеве.

Послије подне могући су и краткотрајни пљускови на југу и у источним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар слаб до умјерен, промјенљивих смјерова.

Дневна температура биће од осам до 13, на планинама око шест степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 26m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 40m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 30m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 55m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 28m
    0