Nastavljaju se problemi sa vodosnabdijevanjem u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži

20.11.2019. 08:25
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Ljekarsku intervenciju zatražilo je 60 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven električnom energijom.

Iz KP „Vodovod i kanalizacija“a.d. Istočno Sarajevo obavještavaju korisnike da kratkotrajne padavine nisu dale veće rezultate na dotoku izvora Tilava, te su suočeni sa novim periodom bez padavina koji stvara probleme u tehnološkom procesu prerade vode na Filter postrojenju.

-KP „Vodovod i kanalizacija“a.d. Istočno Sarajevo u cilju zaštite Filter postrojenja i akumuliranja dovoljne količine vode za naredni dan, biće prinuđeno da u večernjim i noćnim satima pristupa prigušenju glavnog transportnog cjevovoda, što će potrošači osjetiti padom pritiska u mreži ili privremenim prekidom u vodosnabdijevanju, i to:

- ulice: Cara Lazara, Karađorđeva, Cara Dušana,

- naselja: Gornji Kotorac, Krupac, dio Toplika (cjevovod Ø200 mm,

- naselja koja su na pumpnim postrojenjima (Donje Mladice, Gornje Mladice, Prljevo brdo, Đukića potok, Ivanići…)

- kao i u stambenim zgradama od četvrtog sprata i više.

Zbog nedovoljnih količina vode apelujemo na sve naše potrošače da maksimalno racionalno troše vodu kako bi se moglo obezbijediti kontinuirano vodosnabdijevanje za sve naše korisnike – navodi se u saopštenju.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su vlažni kolovozi, u kotlinama i uz riječne tokove, preko prevoja, mjestimično ima magle ili niske oblačnosti, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno sa kišom i dnevnom temperaturom od osam do 13 stepeni Celzijusovih.
Prije podne biće oblačno sa slabom kišom na jugu, istoku i centralnim krajevima, a tokom dana kiša će se proširiti i na sjeverne krajeve.

Poslije podne mogući su i kratkotrajni pljuskovi na jugu i u istočnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren, promjenljivih smjerova.

Dnevna temperatura biće od osam do 13, na planinama oko šest stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Danas kiša u većini krajeva Danas kiša u većini krajeva
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    4h 58m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    23h 3m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    19h 12m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    22h 51m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    17h 19m
    0