Настављена акција „Дај гол, Пицула“

21.11.2022. 17:57
0
ИЗВОР: sport.dc

Након што је задобио тешку повреду на раду ,Горан Симић Пицула се још увек налази у незавидној здравственој ситуацији.

Један од најбољих фудбалера „Славије“ из њених „златних времена“ је свој фудбалски пут почео у Милићима, те је прошао све омладинске погоне. Такође, са својим матичним клубом је освојио и једну титулу првака Републике Српске, далеке 2000. године.

Прије него што је стигао у редове “соколова“ наступао је и за Будућност из Ваљева и бањалучки Борац. Нису у Милићима заборавили на свог Пицулу и на његову тешку здравствену ситуацију. Након што су покренуте хуманитарне акције широм клубова у Српској овој хуманој  мисији се прикључила и Школа фудбала „Бамбино „ из Милића на челу са тренером и некадашњим Симићевим саиграчем, двоструког првака Републике Српске Дејаном Драгичевићем .

У хуманитарним утакмицама које  су  одиграле три селекције Школе фудбала“Бамбино“ са својим вршњацима из ШФ „Пролетер Дворови“ , прикупљена су значајна новчана средства  за даље лијечење Горан Симића-Пицуле.

- Горан Симић је оставио упечатљив траг у Милићима , прво са омладинским селекцијама, а потом и са првим тимом. Чак и када га је фудбалски пут одвео из родног града никад није заборављао матични клуб и мјесто где је направио прве фудбалске кораке. Из тог разлога смо се осјећали  дужним да направимо овај мали хумани чин, којим ћемо, вјерујемо бар мало олакшати породици нашег Пицуле - рекао је Драгичевић, говорећи како се надају да ће Пицула ускоро бити здрав и весео.

- Огромна нам је жеља да из ове животне утакмице изађе као побједник . ШФ “Бамбино“ је увијек спреман да се придружи оваквим и сличним акцијама и вјереујемо  да ће наш некадашњи фудбалер поново доћи опорављен на Стадион Супач Поље и преносити младим нараштајима љепоту фудбалске игре . Овим путем бих се захвалили и Спортском центру Милић , радио Бирчу, кафићу Маршал, Бобар арт , Фото Васке и ФК Пролетер Дворови“. Наравно захвала иде и свим људима добре воље на несебичној помоћи око одигравања ових хуманитарних утакмица - закључио је Дејан Драгичевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прикупљено 1.330 КМ за лијечење Горана Симића Пицуле Прикупљено 1.330 КМ за лијечење Горана Симића Пицуле
Вечерас хуманитарна утакмица за Горана Симића Пицулу Вечерас хуманитарна утакмица за Горана Симића Пицулу
Хуманитарна кошаркашка утакмица за нашег суграђанина Горана Симића Пицулу Хуманитарна кошаркашка утакмица за нашег суграђанина Горана Симића Пицулу
Најчитаније
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  4h 11m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  22h 44m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  18h 44m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  19h 47m
  0
 • Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон
  15h 32m
  0