Настављена акција „Дај гол, Пицула“

21.11.2022. 17:57
0
ИЗВОР: sport.dc

Након што је задобио тешку повреду на раду ,Горан Симић Пицула се још увек налази у незавидној здравственој ситуацији.

Један од најбољих фудбалера „Славије“ из њених „златних времена“ је свој фудбалски пут почео у Милићима, те је прошао све омладинске погоне. Такође, са својим матичним клубом је освојио и једну титулу првака Републике Српске, далеке 2000. године.

Прије него што је стигао у редове “соколова“ наступао је и за Будућност из Ваљева и бањалучки Борац. Нису у Милићима заборавили на свог Пицулу и на његову тешку здравствену ситуацију. Након што су покренуте хуманитарне акције широм клубова у Српској овој хуманој  мисији се прикључила и Школа фудбала „Бамбино „ из Милића на челу са тренером и некадашњим Симићевим саиграчем, двоструког првака Републике Српске Дејаном Драгичевићем .

У хуманитарним утакмицама које  су  одиграле три селекције Школе фудбала“Бамбино“ са својим вршњацима из ШФ „Пролетер Дворови“ , прикупљена су значајна новчана средства  за даље лијечење Горан Симића-Пицуле.

- Горан Симић је оставио упечатљив траг у Милићима , прво са омладинским селекцијама, а потом и са првим тимом. Чак и када га је фудбалски пут одвео из родног града никад није заборављао матични клуб и мјесто где је направио прве фудбалске кораке. Из тог разлога смо се осјећали  дужним да направимо овај мали хумани чин, којим ћемо, вјерујемо бар мало олакшати породици нашег Пицуле - рекао је Драгичевић, говорећи како се надају да ће Пицула ускоро бити здрав и весео.

- Огромна нам је жеља да из ове животне утакмице изађе као побједник . ШФ “Бамбино“ је увијек спреман да се придружи оваквим и сличним акцијама и вјереујемо  да ће наш некадашњи фудбалер поново доћи опорављен на Стадион Супач Поље и преносити младим нараштајима љепоту фудбалске игре . Овим путем бих се захвалили и Спортском центру Милић , радио Бирчу, кафићу Маршал, Бобар арт , Фото Васке и ФК Пролетер Дворови“. Наравно захвала иде и свим људима добре воље на несебичној помоћи око одигравања ових хуманитарних утакмица - закључио је Дејан Драгичевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено оружје и муниција у Милићима Пронађено оружје и муниција у Милићима
На утакмици за малу Магдалену прикупљено око 13.000 КМ На утакмици за малу Магдалену прикупљено око 13.000 КМ
Саобраћајна незгода у Милићима; Саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком Саобраћајна незгода у Милићима; Саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  23h 26m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  21h 45m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  23h 50m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  16h 49m
  1
 • Дванаест медаља за „Спарту“ у Берковићима
  19h 45m
  0