Настављена акција „Дај гол, Пицула“

21.11.2022. 17:57
0
ИЗВОР: sport.dc

Након што је задобио тешку повреду на раду ,Горан Симић Пицула се још увек налази у незавидној здравственој ситуацији.

Један од најбољих фудбалера „Славије“ из њених „златних времена“ је свој фудбалски пут почео у Милићима, те је прошао све омладинске погоне. Такође, са својим матичним клубом је освојио и једну титулу првака Републике Српске, далеке 2000. године.

Прије него што је стигао у редове “соколова“ наступао је и за Будућност из Ваљева и бањалучки Борац. Нису у Милићима заборавили на свог Пицулу и на његову тешку здравствену ситуацију. Након што су покренуте хуманитарне акције широм клубова у Српској овој хуманој  мисији се прикључила и Школа фудбала „Бамбино „ из Милића на челу са тренером и некадашњим Симићевим саиграчем, двоструког првака Републике Српске Дејаном Драгичевићем .

У хуманитарним утакмицама које  су  одиграле три селекције Школе фудбала“Бамбино“ са својим вршњацима из ШФ „Пролетер Дворови“ , прикупљена су значајна новчана средства  за даље лијечење Горан Симића-Пицуле.

- Горан Симић је оставио упечатљив траг у Милићима , прво са омладинским селекцијама, а потом и са првим тимом. Чак и када га је фудбалски пут одвео из родног града никад није заборављао матични клуб и мјесто где је направио прве фудбалске кораке. Из тог разлога смо се осјећали  дужним да направимо овај мали хумани чин, којим ћемо, вјерујемо бар мало олакшати породици нашег Пицуле - рекао је Драгичевић, говорећи како се надају да ће Пицула ускоро бити здрав и весео.

- Огромна нам је жеља да из ове животне утакмице изађе као побједник . ШФ “Бамбино“ је увијек спреман да се придружи оваквим и сличним акцијама и вјереујемо  да ће наш некадашњи фудбалер поново доћи опорављен на Стадион Супач Поље и преносити младим нараштајима љепоту фудбалске игре . Овим путем бих се захвалили и Спортском центру Милић , радио Бирчу, кафићу Маршал, Бобар арт , Фото Васке и ФК Пролетер Дворови“. Наравно захвала иде и свим људима добре воље на несебичној помоћи око одигравања ових хуманитарних утакмица - закључио је Дејан Драгичевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 36m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 11m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 58m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    15h 12m
    2
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 9m
    0