Nastavljena akcija „Daj gol, Picula“

21.11.2022. 17:57
0
IZVOR: sport.dc

Nakon što je zadobio tešku povredu na radu ,Goran Simić Picula se još uvek nalazi u nezavidnoj zdravstvenoj situaciji.

Jedan od najboljih fudbalera „Slavije“ iz njenih „zlatnih vremena“ je svoj fudbalski put počeo u Milićima, te je prošao sve omladinske pogone. Takođe, sa svojim matičnim klubom je osvojio i jednu titulu prvaka Republike Srpske, daleke 2000. godine.

Prije nego što je stigao u redove “sokolova“ nastupao je i za Budućnost iz Valjeva i banjalučki Borac. Nisu u Milićima zaboravili na svog Piculu i na njegovu tešku zdravstvenu situaciju. Nakon što su pokrenute humanitarne akcije širom klubova u Srpskoj ovoj humanoj  misiji se priključila i Škola fudbala „Bambino „ iz Milića na čelu sa trenerom i nekadašnjim Simićevim saigračem, dvostrukog prvaka Republike Srpske Dejanom Dragičevićem .

U humanitarnim utakmicama koje  su  odigrale tri selekcije Škole fudbala“Bambino“ sa svojim vršnjacima iz ŠF „Proleter Dvorovi“ , prikupljena su značajna novčana sredstva  za dalje liječenje Goran Simića-Picule.

- Goran Simić je ostavio upečatljiv trag u Milićima , prvo sa omladinskim selekcijama, a potom i sa prvim timom. Čak i kada ga je fudbalski put odveo iz rodnog grada nikad nije zaboravljao matični klub i mjesto gde je napravio prve fudbalske korake. Iz tog razloga smo se osjećali  dužnim da napravimo ovaj mali humani čin, kojim ćemo, vjerujemo bar malo olakšati porodici našeg Picule - rekao je Dragičević, govoreći kako se nadaju da će Picula uskoro biti zdrav i veseo.

- Ogromna nam je želja da iz ove životne utakmice izađe kao pobjednik . ŠF “Bambino“ je uvijek spreman da se pridruži ovakvim i sličnim akcijama i vjereujemo  da će naš nekadašnji fudbaler ponovo doći oporavljen na Stadion Supač Polje i prenositi mladim naraštajima ljepotu fudbalske igre . Ovim putem bih se zahvalili i Sportskom centru Milić , radio Birču, kafiću Maršal, Bobar art , Foto Vaske i FK Proleter Dvorovi“. Naravno zahvala ide i svim ljudima dobre volje na nesebičnoj pomoći oko odigravanja ovih humanitarnih utakmica - zaključio je Dejan Dragičević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vatrogasci cijelu noć gasili požar u selu Viškovići kod Milića Vatrogasci cijelu noć gasili požar u selu Viškovići kod Milića
Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje
Lice sa hladnim oružjem ugrožavalo građane u centru grada Lice sa hladnim oružjem ugrožavalo građane u centru grada
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    9h 32m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    21h 32m
    7
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    23h 6m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    7h 1m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    6h 19m
    0