Nastavljena akcija „Daj gol, Picula“

21.11.2022. 17:57
0
IZVOR: sport.dc

Nakon što je zadobio tešku povredu na radu ,Goran Simić Picula se još uvek nalazi u nezavidnoj zdravstvenoj situaciji.

Jedan od najboljih fudbalera „Slavije“ iz njenih „zlatnih vremena“ je svoj fudbalski put počeo u Milićima, te je prošao sve omladinske pogone. Takođe, sa svojim matičnim klubom je osvojio i jednu titulu prvaka Republike Srpske, daleke 2000. godine.

Prije nego što je stigao u redove “sokolova“ nastupao je i za Budućnost iz Valjeva i banjalučki Borac. Nisu u Milićima zaboravili na svog Piculu i na njegovu tešku zdravstvenu situaciju. Nakon što su pokrenute humanitarne akcije širom klubova u Srpskoj ovoj humanoj  misiji se priključila i Škola fudbala „Bambino „ iz Milića na čelu sa trenerom i nekadašnjim Simićevim saigračem, dvostrukog prvaka Republike Srpske Dejanom Dragičevićem .

U humanitarnim utakmicama koje  su  odigrale tri selekcije Škole fudbala“Bambino“ sa svojim vršnjacima iz ŠF „Proleter Dvorovi“ , prikupljena su značajna novčana sredstva  za dalje liječenje Goran Simića-Picule.

- Goran Simić je ostavio upečatljiv trag u Milićima , prvo sa omladinskim selekcijama, a potom i sa prvim timom. Čak i kada ga je fudbalski put odveo iz rodnog grada nikad nije zaboravljao matični klub i mjesto gde je napravio prve fudbalske korake. Iz tog razloga smo se osjećali  dužnim da napravimo ovaj mali humani čin, kojim ćemo, vjerujemo bar malo olakšati porodici našeg Picule - rekao je Dragičević, govoreći kako se nadaju da će Picula uskoro biti zdrav i veseo.

- Ogromna nam je želja da iz ove životne utakmice izađe kao pobjednik . ŠF “Bambino“ je uvijek spreman da se pridruži ovakvim i sličnim akcijama i vjereujemo  da će naš nekadašnji fudbaler ponovo doći oporavljen na Stadion Supač Polje i prenositi mladim naraštajima ljepotu fudbalske igre . Ovim putem bih se zahvalili i Sportskom centru Milić , radio Birču, kafiću Maršal, Bobar art , Foto Vaske i FK Proleter Dvorovi“. Naravno zahvala ide i svim ljudima dobre volje na nesebičnoj pomoći oko odigravanja ovih humanitarnih utakmica - zaključio je Dejan Dragičević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom osveštao hram u Novoj Kasabi Mitropolit Hrizostom osveštao hram u Novoj Kasabi
U saobraćajnoj nesreći kod Zvornika poginula jedna osoba U saobraćajnoj nesreći kod Zvornika poginula jedna osoba
Poginuo muškarac nakon slijetanja vozilom sa kolovoza u Milićima Poginuo muškarac nakon slijetanja vozilom sa kolovoza u Milićima
Najčitanije
 • Stijena se obrušila na kamion na putu Foča-Sarajevo, poginuo vozač
  21h 25m
  1
 • U nesreći kod Foče stradao otac troje djece
  2h 0m
  0
 • Masovni otkazi i "kresanje" plata u IT sektoru
  20h 56m
  0
 • Da je živa, Titova Jugoslavija bi danas slavila 80. rođendan
  4h 51m
  2
 • Ometali signal, otključavali skupocjena vozila i krali novac
  16h 56m
  0