Небојша Глоговац је свијет напустио прије три године

09.02.2021. 11:33
0
ИЗВОР: srpskainfo

На данашњи дан прије три године напустио нас је један од најталентованијих и највољенијих глумаца, Небојша Глоговац.

Небојша Глоговац био је отац троје дјеце са првом супругом Мином добио је синове Гаврила и Милоша, док је са другом супругом Милицом добио кћеркицу Сунчицу. Иако не воли да се медијски експонира, Милица је једном приликом на дирљив начин причала о глумцу, преноси Блиц.

– Небојша је најбољи човјек кога сам икада срела – рекла је Милица Глоговац за Глорију својевремено, те додала:

– Стално се развлачи прича како је због мене оставио прву жену. То није истина. Он је био већ годину сам кад смо отпочели везу. Тако да је наша прича од почетка била лијепа и чиста.

Небојша Глоговац је рођен 30. августа 1969. у Требињу, у породици свештеника Милована и Милене Глоговац. Породица се преселила у Панчево када је Небојша имао 7 година.

Глоговац је имао малу улогу школског друга Слободана Попадића у тада врло популарној серији “Бољи живот” (1987), а послије средње школе је уписао студије психологије на Филозофском факултету у Београду. Након двије године студија се предомислио и 1990. је уписао глуму на београдском Факултету драмских умјетности у класи професора Владимира Јевтовића. Заједно са њим су студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић.

Небојша Глоговац је остварио бројне маестралне улоге на филму, телевизији и у позоришту.

Преминуо је 9. фебруара 2018. године, послије тешке болести, у 48. години живота. Сахрањен је 12. фебруара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Коментари 0
Повезане вијести
Момо Капор: После љубави Момо Капор: После љубави
Борисав Станковић - Оживио унутрашњи свијет жене, њене страхове и жеље Борисав Станковић - Оживио унутрашњи свијет жене, њене страхове и жеље
Живот и мисија Матије Бана, академика, дипломате, Србина, католика Живот и мисија Матије Бана, академика, дипломате, Србина, католика
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    18h 47m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    22h 35m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 40m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    8h 4m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    20h 57m
    0