Нећу да идем против грађана: Полицајац из Никшића дао отказ

28.12.2019. 10:23
0
ИЗВОР: Srna

Службеник Центра безбједности Никшић Милоје Шћепановић након 30 година стажа синоћ је дао отказ јер није желио да учествује у, како је рекао, акцији полиције против грађана због дешавања након усвајања Закона о слободи вјероисповијести, објавиле су подгоричке "Вијести".

Шћепановић је за овај портал рекао да као вјерник, комшија и пријатељ оних који су на "другој страни" није могао да гледа примјену силе против окупљених грађана због чега је напустио посао који је једини извор егзистенције за њега и породицу.

У Никшићу је синоћ одржан нови протест, током којег је дошло до краћег сукоба грађана и полиције, која је употријебила пендреке.

Група од око 100 грађана окупила се око 18.00 часова испред Храма Светог Василија, а због присуства великог броја полиције поред кружног тока, блокирали су улицу код маркета "Воли".

Полиција их је опоменула да не смију да блокирају улицу, те су одлучили да иду од једног до другог пјешачког прелаза.

Полиција је привела и портпарола Демократског фронта Марка Ковачевића у никшићки Центар безбједности на почетку протеста грађана због усвајања Закона о слободи вјероисповијести у црногорском парламенту.

Позивајући се на незваничне изворе, "Вијести" наводе да је Ковачевић носио српску заставу и да је приведен због истицања симбола друге државе.

Због сукоба са полицијом и бацања каменица још неколико Никшићана је ухапшено.

Коментари 0
Повезане вијести
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 34m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 33m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 0m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    8h 52m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    9h 50m
    1