Neću da idem protiv građana: Policajac iz Nikšića dao otkaz

28.12.2019. 10:23
0
IZVOR: Srna

Službenik Centra bezbjednosti Nikšić Miloje Šćepanović nakon 30 godina staža sinoć je dao otkaz jer nije želio da učestvuje u, kako je rekao, akciji policije protiv građana zbog dešavanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, objavile su podgoričke "Vijesti".

Šćepanović je za ovaj portal rekao da kao vjernik, komšija i prijatelj onih koji su na "drugoj strani" nije mogao da gleda primjenu sile protiv okupljenih građana zbog čega je napustio posao koji je jedini izvor egzistencije za njega i porodicu.

U Nikšiću je sinoć održan novi protest, tokom kojeg je došlo do kraćeg sukoba građana i policije, koja je upotrijebila pendreke.

Grupa od oko 100 građana okupila se oko 18.00 časova ispred Hrama Svetog Vasilija, a zbog prisustva velikog broja policije pored kružnog toka, blokirali su ulicu kod marketa "Voli".

Policija ih je opomenula da ne smiju da blokiraju ulicu, te su odlučili da idu od jednog do drugog pješačkog prelaza.

Policija je privela i portparola Demokratskog fronta Marka Kovačevića u nikšićki Centar bezbjednosti na početku protesta građana zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u crnogorskom parlamentu.

Pozivajući se na nezvanične izvore, "Vijesti" navode da je Kovačević nosio srpsku zastavu i da je priveden zbog isticanja simbola druge države.

Zbog sukoba sa policijom i bacanja kamenica još nekoliko Nikšićana je uhapšeno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tlo ne miruje: Novi zemljotres u regionu! Tlo ne miruje: Novi zemljotres u regionu!
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Poznato koliko će Bajern platiti Tuhelu za prijevremeni raskid saradnje Poznato koliko će Bajern platiti Tuhelu za prijevremeni raskid saradnje
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    12h 31m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    13h 46m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    19h 37m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    18h 4m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    19h 56m
    0