Нема потребе да разговарамо о АНП-у, јер се то неће десити

20.08.2019. 12:42
0
ИЗВОР: АТВ

Нема потребе да разговарамо о АНП-у, јер се то неће десити - поручио је српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, након што су данас отказане двије сједнице Предсједништва на којима се требало расправљати о том документу и мандатару за предсједавајућег Савјета министара.

-Мислим да ово ништа не рјешава, господа Џаферовић и Комшић су рекли да ће гласати против предсједавајућег ако не будем гласао за АНП - изјавио је Додик.

-Споразум вриједи до 5. септембра, па ћемо видјети шта ћемо даље. Улазимо у један нови застој - оцијенио је Додик.

-Ово није куповање времена, ми ни у којем облику нећемо прихватити АНП. Јасно поручујем, у мом мандату се неће гласати о том фамозном акционом плану - категоричан је Додик.

Додик је нагласио да су ипак донијели неке одлуке - од којих је најзначајнија она да се издвоји три милиона КМ за довршавање граничног прелаза Љубовија-Братунац.

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић, Милорад Додик и Шефик Џаферовић су се уочи њиховог одржавања договорили да откажу двије данашње сједнице на којима се требало гласати о Годишњем националном програму (АНП) и мандатару за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Додик дао рок од седам дана да се поништи Шмитов закон и најавио реакције Додик дао рок од седам дана да се поништи Шмитов закон и најавио реакције
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 7m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 21m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 11m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    5h 36m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 26m
    0