Nema potrebe da razgovaramo o ANP-u, jer se to neće desiti

20.08.2019. 12:42
0
IZVOR: ATV

Nema potrebe da razgovaramo o ANP-u, jer se to neće desiti - poručio je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, nakon što su danas otkazane dvije sjednice Predsjedništva na kojima se trebalo raspravljati o tom dokumentu i mandataru za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

-Mislim da ovo ništa ne rješava, gospoda Džaferović i Komšić su rekli da će glasati protiv predsjedavajućeg ako ne budem glasao za ANP - izjavio je Dodik.

-Sporazum vrijedi do 5. septembra, pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje. Ulazimo u jedan novi zastoj - ocijenio je Dodik.

-Ovo nije kupovanje vremena, mi ni u kojem obliku nećemo prihvatiti ANP. Jasno poručujem, u mom mandatu se neće glasati o tom famoznom akcionom planu - kategoričan je Dodik.

Dodik je naglasio da su ipak donijeli neke odluke - od kojih je najznačajnija ona da se izdvoji tri miliona KM za dovršavanje graničnog prelaza Ljubovija-Bratunac.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović su se uoči njihovog održavanja dogovorili da otkažu dvije današnje sjednice na kojima se trebalo glasati o Godišnjem nacionalnom programu (ANP) i mandataru za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    18h 23m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 7m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    11h 52m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    8h 51m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    8h 57m
    0