Нема више опасности од мина на подручју Требевића и Источног Старог Града

26.11.2020. 14:21
0
ИЗВОР: СРНА

На локалитету Требевића и Источног Старог Града пронађено је и уништено више од 260 минско-експлозивних средстава, а уклањањем ознака које су упозоравале на присуство мина, уз пјешачке стазе и атрактивне туристичке дестинације на овом подручју, завршене су активности деминирања.

Пројекат "Сарајево без мина", који у потпуности финансирају САД, званично је започео 4. априла прошле године, а обухвата четири општине Вогошћу, Нови Град, Стари Град, те Источни Стари Град, саопштено је из Центра за обуку паса за откривање мина /МДДЦ/.

- До сада су завршене све активности уклањања минске опасности у општинама Стари Град и Нови Град, којим је и град Сарајево проглашен слободним од мина, а данас су завршене активности деминирања и у општини Источни Стари Град - наведено је у саопштењу.

Деминери МДДЦ-а - извођачи деминерских радова, званичним уклањањем минских знакова и трагова деминирања, на којем су радили протеклих мјесеци, проглашавају слободним од мина Требевић и Источни Стари Град.

У току су активности у Вогошћи, гдје деминерски тимови раде на посљедњим локацијама, и то Гори каменици и брду Жуч.

Пројекат "Сарајево без мина" један је од најзначајнијих појединачних пројеката уклањања минске опасности у БиХ који се реализује преко организације ИТФ - јачање људске безбједности /Enhancing Human Security/.

Коментари 0
Повезане вијести
Прекид електричне енергије у Источном Старом Граду и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Старом Граду и Фочи
Сутра прекид електричне енергије у Источном Старом Граду Сутра прекид електричне енергије у Источном Старом Граду
Турнир у малом фудбалу у Источном Старом Граду 26, 27. и 28. јула Турнир у малом фудбалу у Источном Старом Граду 26, 27. и 28. јула
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  6h 29m
  0
 • Освештани темељи Цркве Свете великомученице Марине
  23h 24m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  9h 6m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  12h 8m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  9h 17m
  0