Неопходна јача подршка Удружењу логораша

03.03.2021. 15:34
0
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са челницима Удружења логораша Сарајевско-романијске регије, с циљем унапређења положаја ове категорије у друштву, дефинисања и остваривања права, те прикупљања чињеница и доказа о страдању током протеклог рата.

Представници Удружења, које дјелује од 2019. године, упознали су градоначелника о проблемима са којима се логораши суочавају, те потреби да се друштво у цјелини према овој категорији односи са више пажње и уважавања.

Они су током састанка истакли потребу посвећенијег односа локалних заједница према логорашима, као и медија, те захвалили градоначелнику Источног Сарајева на пријему и разумијевању за њихове потребе.

Ћосић је представницима Удружења логораша поручио да су врата Градске управе за њих увијек отворена и обећао сву потребну помоћ коју је као градоначелник у могућности да им пружи, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Он је нагласио неопходност шире друштвене подршке логорашима, људима који и након 25 година од несреће која их је задесила имају бројне проблеме који су посљедица њихове патње из рата.

Ћосић је истакао и потребу формирања базе података о свим логорашима са подручја Сарајевско-романијске регије, како би надлежне институције и локалне заједнице могле квалитетније и конкретније да се укључе у подршку овој категорији.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 28m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 33m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 42m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 21m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 49m
    0