Neophodna jača podrška Udruženju logoraša

03.03.2021. 15:34
0
IZVOR: Katera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa čelnicima Udruženja logoraša Sarajevsko-romanijske regije, s ciljem unapređenja položaja ove kategorije u društvu, definisanja i ostvarivanja prava, te prikupljanja činjenica i dokaza o stradanju tokom proteklog rata.

Predstavnici Udruženja, koje djeluje od 2019. godine, upoznali su gradonačelnika o problemima sa kojima se logoraši suočavaju, te potrebi da se društvo u cjelini prema ovoj kategoriji odnosi sa više pažnje i uvažavanja.

Oni su tokom sastanka istakli potrebu posvećenijeg odnosa lokalnih zajednica prema logorašima, kao i medija, te zahvalili gradonačelniku Istočnog Sarajeva na prijemu i razumijevanju za njihove potrebe.

Ćosić je predstavnicima Udruženja logoraša poručio da su vrata Gradske uprave za njih uvijek otvorena i obećao svu potrebnu pomoć koju je kao gradonačelnik u mogućnosti da im pruži, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

On je naglasio neophodnost šire društvene podrške logorašima, ljudima koji i nakon 25 godina od nesreće koja ih je zadesila imaju brojne probleme koji su posljedica njihove patnje iz rata.

Ćosić je istakao i potrebu formiranja baze podataka o svim logorašima sa područja Sarajevsko-romanijske regije, kako bi nadležne institucije i lokalne zajednice mogle kvalitetnije i konkretnije da se uključe u podršku ovoj kategoriji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 52m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    13h 50m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    22h 16m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    20h 31m
    12
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    54m
    1