Нестала спомен плоча Бати Живојиновићу

02.09.2020. 09:36
0
ИЗВОР: telegraf.rs

Са зграде у Милешевској улици на Врачару у Београду, у којој је одрасла и живела филмска легенда Велимир Бата Живојиновић, непознате особе скинуле су спомен-плочу која је ту постављена прије три године у част великог глумца, јављају Новости.

Плочу (али и мурал са Батиним ликом у близини Београдског драмског) је поставио Батин вишедеценијски пријатељ Радослав Лале Вујадиновић који каже да је тужан и разочаран због овог догађаја.

-Станујем у непосредној близини и стално пролазим туда. Одмах сам приметио да је спомен-плоча нестала. Не знам коме је она сметала? Ако не поштујемо своје великане, како онда очекујемо да нас неко поштује- каже Вујадиновић који је и аутор књиге "Валтер пре Валтера".

Он објашњава да су Батини родитељи купили стан у тој згради још 1948. и присјећа се да су се као клинци играли испред ње.

-Спомен-плоча коју је израдио Драган Стојановић већ је једном нестала, само десетак дана пошто је постављена, али смо убрзо направили другу- открива Вујадиновић, и додаје да ће ускоро, и трећи пут поставити плочу у Батину част.

На мјесту некадашње спомен-плоче Бати видели су се остаци силикона којим је табла била причвршћена за зид, тик поред улазних врата. Станари ове врачарске вишеспратнице рекли су нам да не знају шта се десило са таблом.

Коментари 0
Повезане вијести
Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
Крађа у Источној Илиџи Крађа у Источној Илиџи
Крађа у Палама Крађа у Палама
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 1m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 45m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 58m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 12m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    21h 31m
    0