Несвакидашња манифестација у Рогатици: Фломастери и кистови у хуманој мисији

28.07.2023. 09:57
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Малишани у рогатичком насељу Рудо фломастерима, кистовима и папиром показали су знање и вјештине, а све са намјером да се помогне дјевојчици Марији са сметњама у развоју, чија је млађа сестра Софија Ристовић била “капитен” цијеле радионице и касније “уредник” изложбе.

Међу њима су три сестре Радојевић - Дуња, Ана и Сара, која је као најмлађа учесница ове хуманитарне манифестације приложила два сликана кромпира, којима су се одушевили сви присутни и комшије из краја.

На радионици су биле и близнакиње Милица и Даница Видаковић, Виолета Митровић и њене гошће из Кравице код Братунца, Теодора и Милован Нинковић, који су се поред цртања и сликања надметали у надсмијавању и кружној трци на бициклима и ролшуама.

- За побједнике су проглашени сви, чак и двије маце које су се ту затекле – рекао је Слободан Ристовић, пјесник и књижевник који је рођен у Чајетини, а посљедњих година живи и ствара у Рогатици.

За ову несвакидашњу манифестацију, у посебно уређеној просторији у породичној кући Ждрња - Ристовић сликарка Гордана Заклан из Новог Сада послала је шест акварела, Хаџи Бранко Никитовић из Вишеграда двије своје слике, Душко Милошевић једну, а Драган Тасић двије. Ову симпатичну галерију  својим радовима помогли су и украсили  и сликари Мишо Вемић, Драган Бартула, Ђорђе Станић, Љубивој Јовановић, Миленко Павловић, Момчило Мацановић, Јанко Лацо, Драгољуб Триндић, Миодраг Надлачки, Слободан Станић Џинги и други доброчинитељи с намјером да се све поклоњено употријеби у хуманитарне сврхе и да малој Марији буде боље.

- Овај јединствен ликовни дан завршен је уз свирку и дјечију пјесму, грицкалице, сокове и по који слатки колач, па су се његови учесници растали тешког срца и златних осмијеха - истиче Ристовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици
Осмогодишњој Милени из Рогатице потребна је помоћ – позовите 17071! Осмогодишњој Милени из Рогатице потребна је помоћ – позовите 17071!
Саобраћајна незгода код Рогатице: Возило завршило на крову, једна особа повријеђена Саобраћајна незгода код Рогатице: Возило завршило на крову, једна особа повријеђена
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  19h 2m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  20h 6m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  11h 50m
  5
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  20h 38m
  0
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  11h 2m
  0