Nesvakidašnja manifestacija u Rogatici: Flomasteri i kistovi u humanoj misiji

28.07.2023. 09:57
0
IZVOR: glassrpske.com

Mališani u rogatičkom naselju Rudo flomasterima, kistovima i papirom pokazali su znanje i vještine, a sve sa namjerom da se pomogne djevojčici Mariji sa smetnjama u razvoju, čija je mlađa sestra Sofija Ristović bila “kapiten” cijele radionice i kasnije “urednik” izložbe.

Među njima su tri sestre Radojević - Dunja, Ana i Sara, koja je kao najmlađa učesnica ove humanitarne manifestacije priložila dva slikana krompira, kojima su se oduševili svi prisutni i komšije iz kraja.

Na radionici su bile i bliznakinje Milica i Danica Vidaković, Violeta Mitrović i njene gošće iz Kravice kod Bratunca, Teodora i Milovan Ninković, koji su se pored crtanja i slikanja nadmetali u nadsmijavanju i kružnoj trci na biciklima i rolšuama.

- Za pobjednike su proglašeni svi, čak i dvije mace koje su se tu zatekle – rekao je Slobodan Ristović, pjesnik i književnik koji je rođen u Čajetini, a posljednjih godina živi i stvara u Rogatici.

Za ovu nesvakidašnju manifestaciju, u posebno uređenoj prostoriji u porodičnoj kući Ždrnja - Ristović slikarka Gordana Zaklan iz Novog Sada poslala je šest akvarela, Hadži Branko Nikitović iz Višegrada dvije svoje slike, Duško Milošević jednu, a Dragan Tasić dvije. Ovu simpatičnu galeriju  svojim radovima pomogli su i ukrasili  i slikari Mišo Vemić, Dragan Bartula, Đorđe Stanić, Ljubivoj Jovanović, Milenko Pavlović, Momčilo Macanović, Janko Laco, Dragoljub Trindić, Miodrag Nadlački, Slobodan Stanić Džingi i drugi dobročinitelji s namjerom da se sve poklonjeno upotrijebi u humanitarne svrhe i da maloj Mariji bude bolje.

- Ovaj jedinstven likovni dan završen je uz svirku i dječiju pjesmu, grickalice, sokove i po koji slatki kolač, pa su se njegovi učesnici rastali teškog srca i zlatnih osmijeha - ističe Ristović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    13h 26m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    13h 43m
    3
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    8h 23m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    12h 48m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    14h 19m
    5