Ни након потјернице ни трага ни гласа о Махмуљину

29.12.2022. 12:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Суд БиХ ни мјесец дана након расписивања међународне потјернице нема никакву информацију гдје се налази осуђени Сакиб Махмуљин, речено је Срни у тој правосудној институцији.

- Суд БиХ још нема информацију гдје се налази осуђени Махмуљин. Када Суд БиХ добије информацију да је осуђени ухапшен по потјерници, почиње поступак екстрадиције - навели су из Суда БиХ одговарајући на питање Срне да ли Суд има икакву повратну информацију гдје је осуђени Махмуљин и да ли ће и када бити испоручен БиХ.

Мјесец дана након издавања наредбе о расписивању међународне потјернице за некадашњим командантом Трећег корпуса такозване Армије БиХ, који је правоснажно осуђен на осам година затвора за ратне злочине у Возући и Завидовићима 1995, не покреће се никакав, па ни дисциплински, поступак против оних који су Махмуљину након правоснажности пресуде омогућили да слободно изађе из суднице, као што је и са слободе долазио на рочишта.

Суд БиХ је 28. новембра ове године издао наредбу за расписивање међународне потјернице за Махмуљином.

Претходно му је послан позив да преузме акт у којем је наведено да се 6. децембра ове године јави на издржавање казне затвора.

Апелационо вијеће Суда БиХ је у априлу ове године правоснажно осудило Махмуљина на јединствену казну затвора од осам година за злочине почињене 1995. године у Возући и Завидовићима.

Махмуљин је осуђен за ратни злочин против цивилног становништва, за ратни злочин против рањеника и болесника и за ратни злочин против ратних заробљеника.

Коментари 0
Повезане вијести
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    37m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 33m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 17m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 29m
    0