Никола Лазаревић: Ступам у штрајк глађу због ситуације у Републици Српској

05.01.2024. 09:08
1
ИЗВОР: katera.news

Поштовани грађани Републике Српске и српски народе,

обраћам се посебно вама са молбом да ми опростите на овом чину, али као одговорна јавна личност и предсједник саборних и национално одговорне Еколошке партије РС - Зелених Српске нисам имао другог начина да пробам уразумити усијане политичке главе, односно утицати на њих и наше највеће институције да избјегнемо погубне подјеле у Републици Српској и опасност која нам пријети.

Од четвртка, 4. јануара, ступам у штрајк глађу све док, на тада послати службени мејл, Зелени Српске не добију позитиван одговор од  Митрополије, оба Универзитета, Анурса, Сената, Борачке организације Српске и свих парламентарних спрких партија у НСРС (СНСД, СДС, ПДП, Партије правде и реда, ДНС, СП, УС, НДП, СПС НФ и ДЕМОС) везано за подршку иницијативи за одржавање спасоносног и хитног свесрпског Сабора Републике Српске.

Као што сви знате Зелени Српске су, у посљедње три године, према именованим покретали четири службене иницијативе за одржавање свесрпског Сабора Републике Српске, посљедњу прије два мјесеца.

Нудили смо им да пристану на одржавање Сабора, да сви (обавезно сви) делегирају по једног члана у Координациони тим за припрему саборске Декларације - Српска за 21. вијек и одржавање Сабора, другим ријечима да сви Сабор организују.

Саборска декларација би обухватала приједлоге за живот и рад свих грађана Републике Српске у наредним годинама и деценијама.

То би био основни документ Републике Српске донесен од највеће српске памети, документ који би трасирао јасан пут Српске, од доградње неуништивог правног, политичког, безбједносног, привредног и образовног система, до изградње суперсоцијално одговорне и еколошке државе, здраве, хумане и спортске нације, посебно одгоја српске младости која зна своју историју, баштини своју традицију, чува свој индентитет, поштује друге и иде у корак са новим временом.

У Декларацији би посебно биле подвучене црвене линије Републике Српске или предложена обавезујућа правила понашања свих српских институција и свих српских изабраних представника на свим нивоима власти.

Радили смо то одговорно, гледајући унапријед, све осјећајући пулс народа жељног слоге и правде. Кад смо то предлагали знали смо да би народ са одушевљењен прихватио кад би се Српска усаборила и ујединила око виталних питања и јасног развоја, а све због страха, неизвјесности, неправде и опасности за опстанак на овим просторима, опстанак који је везан за опстанак Републике Српске.

Јуче сам видио да је нова година кренула са великом подјелом коју ће изазвати прича око Изборног закона, кренуће и прича о имовини Српске, биће шмитовања, биће ту опет патриота и издајника, мјесецима ћемо слушати политичаре како једни на друге нападају, а све у сврху предстојећих локалних избора.

Биће, поштовани народе, свега. Биће поново муке, страха, инцидената, можда веома опасних реакција наших отворених непријатеља, душмана који би могли искористити нашу неслогу, биће.......

Пошто сам ово све знао и, испред Зелених Српске, годинама молио именоване да се на вријеме усаборимо око основних питања, па нека буде политичке борбе, али да народ и Српска не трпи. Знају ме сви од политике, до институција у Српској, знали су за иницијативу и у личном контакту подржавали, али јавно никад. Због тог лицемјерства, због непоштовања хуманих, писмених и добронамјерних Зелених Српске, ја ступам у штрајк глађу и нећу стати док нам на службени мејл - Иницијативу о одржавању хитног сверспког Сабора Републике Српске, службеном поштом (на радост нације) не одговоре позитивно сви који су поново јуче иницијативу добили, од Митрополије, Борачке Српске, Анурса, Сената и оба Универзизета, до политичких партија из НСРС.

 

Аутор: Никола Лазаревић

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Лазаревић: Да сад, господо, у НСРС видимо ко је „патриота“, а ко „издајник“ Лазаревић: Да сад, господо, у НСРС видимо ко је „патриота“, а ко „издајник“
Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте
Лазаревић: Домановићево „Позориште у паланци“ синоћ у Палама Лазаревић: Домановићево „Позориште у паланци“ синоћ у Палама
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    20h 5m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    21h 16m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 42m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 47m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    2h 56m
    0