Nikola Lazarević: Stupam u štrajk glađu zbog situacije u Republici Srpskoj

05.01.2024. 09:08
1
IZVOR: katera.news

Poštovani građani Republike Srpske i srpski narode,

obraćam se posebno vama sa molbom da mi oprostite na ovom činu, ali kao odgovorna javna ličnost i predsjednik sabornih i nacionalno odgovorne Ekološke partije RS - Zelenih Srpske nisam imao drugog načina da probam urazumiti usijane političke glave, odnosno uticati na njih i naše najveće institucije da izbjegnemo pogubne podjele u Republici Srpskoj i opasnost koja nam prijeti.

Od četvrtka, 4. januara, stupam u štrajk glađu sve dok, na tada poslati službeni mejl, Zeleni Srpske ne dobiju pozitivan odgovor od  Mitropolije, oba Univerziteta, Anursa, Senata, Boračke organizacije Srpske i svih parlamentarnih sprkih partija u NSRS (SNSD, SDS, PDP, Partije pravde i reda, DNS, SP, US, NDP, SPS NF i DEMOS) vezano za podršku inicijativi za održavanje spasonosnog i hitnog svesrpskog Sabora Republike Srpske.

Kao što svi znate Zeleni Srpske su, u posljednje tri godine, prema imenovanim pokretali četiri službene inicijative za održavanje svesrpskog Sabora Republike Srpske, posljednju prije dva mjeseca.

Nudili smo im da pristanu na održavanje Sabora, da svi (obavezno svi) delegiraju po jednog člana u Koordinacioni tim za pripremu saborske Deklaracije - Srpska za 21. vijek i održavanje Sabora, drugim riječima da svi Sabor organizuju.

Saborska deklaracija bi obuhvatala prijedloge za život i rad svih građana Republike Srpske u narednim godinama i decenijama.

To bi bio osnovni dokument Republike Srpske donesen od najveće srpske pameti, dokument koji bi trasirao jasan put Srpske, od dogradnje neuništivog pravnog, političkog, bezbjednosnog, privrednog i obrazovnog sistema, do izgradnje supersocijalno odgovorne i ekološke države, zdrave, humane i sportske nacije, posebno odgoja srpske mladosti koja zna svoju istoriju, baštini svoju tradiciju, čuva svoj indentitet, poštuje druge i ide u korak sa novim vremenom.

U Deklaraciji bi posebno bile podvučene crvene linije Republike Srpske ili predložena obavezujuća pravila ponašanja svih srpskih institucija i svih srpskih izabranih predstavnika na svim nivoima vlasti.

Radili smo to odgovorno, gledajući unaprijed, sve osjećajući puls naroda željnog sloge i pravde. Kad smo to predlagali znali smo da bi narod sa oduševljenjen prihvatio kad bi se Srpska usaborila i ujedinila oko vitalnih pitanja i jasnog razvoja, a sve zbog straha, neizvjesnosti, nepravde i opasnosti za opstanak na ovim prostorima, opstanak koji je vezan za opstanak Republike Srpske.

Juče sam vidio da je nova godina krenula sa velikom podjelom koju će izazvati priča oko Izbornog zakona, krenuće i priča o imovini Srpske, biće šmitovanja, biće tu opet patriota i izdajnika, mjesecima ćemo slušati političare kako jedni na druge napadaju, a sve u svrhu predstojećih lokalnih izbora.

Biće, poštovani narode, svega. Biće ponovo muke, straha, incidenata, možda veoma opasnih reakcija naših otvorenih neprijatelja, dušmana koji bi mogli iskoristiti našu neslogu, biće.......

Pošto sam ovo sve znao i, ispred Zelenih Srpske, godinama molio imenovane da se na vrijeme usaborimo oko osnovnih pitanja, pa neka bude političke borbe, ali da narod i Srpska ne trpi. Znaju me svi od politike, do institucija u Srpskoj, znali su za inicijativu i u ličnom kontaktu podržavali, ali javno nikad. Zbog tog licemjerstva, zbog nepoštovanja humanih, pismenih i dobronamjernih Zelenih Srpske, ja stupam u štrajk glađu i neću stati dok nam na službeni mejl - Inicijativu o održavanju hitnog sverspkog Sabora Republike Srpske, službenom poštom (na radost nacije) ne odgovore pozitivno svi koji su ponovo juče inicijativu dobili, od Mitropolije, Boračke Srpske, Anursa, Senata i oba Univerzizeta, do političkih partija iz NSRS.

 

Autor: Nikola Lazarević

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Lazarević: Da sad, gospodo, u NSRS vidimo ko je „patriota“, a ko „izdajnik“ Lazarević: Da sad, gospodo, u NSRS vidimo ko je „patriota“, a ko „izdajnik“
Lazarević: Posebna sjednica NSRS - komedija za koju tek ide plaćanje karte Lazarević: Posebna sjednica NSRS - komedija za koju tek ide plaćanje karte
Lazarević: Domanovićevo „Pozorište u palanci“ sinoć u Palama Lazarević: Domanovićevo „Pozorište u palanci“ sinoć u Palama
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    18h 43m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    19h 54m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    21h 20m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    21h 25m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    20h 53m
    0