Николић: Нема правде ни повратка Срба у Сарајево

28.12.2020. 10:33
0
ИЗВОР: Срна

Сарајлија Ратко Николић, који заједно са браћом већ 20 година безуспјешно покушава да врати имовину у сарајевском насељу Ступ, коју је запосјео Нихад Хелаћ и на њој отворио фирму "Дрвосјеча", изјавио је да нема правде за прогнане Србе и не може бити повратка јер то није интерес политичког Сарајева, а самим тим ни судова у којим, како каже, тамошњи моћници имају дебеле везе.

- Три наше куће које су биле нетакнуте када смо из њих изашли и отишли у недођију, више, такорећи не постоје. Срушени су и сви помоћни објекти, двије радионице, моја и братова. Комплетно имање величине 1.520 квадрата претворено је у стовариште дрва - рекао је Николић.

Николић се својевремено због свог проблема обратио и одлазећем високом представнику у БиХ Валентину Инцку.

- Моја очекивања су била нереална, јер Инцка очито не занимају проблеми Срба. Поручио ми је да се обратим Тужилаштву - рекао је Николић за "Политику".

Лист подсјећа да је предратна већинска српска општина Илиџа, којој припада и насеље Ступ одавно једно од атрактивнијих одредишта за држављане Персијског залива што доказују бројни објекти у њиховом власништву изграђени, углавном на узурпираној српској земљи или купљеној за мале паре.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је недавно да су прогнани Срби у Сарајеву имали имовину вриједну 25 милијарди евра.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    6h 23m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 53m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    21h 7m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    21h 24m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 54m
    0