Nikolić: Nema pravde ni povratka Srba u Sarajevo

28.12.2020. 10:33
0
IZVOR: Srna

Sarajlija Ratko Nikolić, koji zajedno sa braćom već 20 godina bezuspješno pokušava da vrati imovinu u sarajevskom naselju Stup, koju je zaposjeo Nihad Helać i na njoj otvorio firmu "Drvosječa", izjavio je da nema pravde za prognane Srbe i ne može biti povratka jer to nije interes političkog Sarajeva, a samim tim ni sudova u kojim, kako kaže, tamošnji moćnici imaju debele veze.

- Tri naše kuće koje su bile netaknute kada smo iz njih izašli i otišli u nedođiju, više, takoreći ne postoje. Srušeni su i svi pomoćni objekti, dvije radionice, moja i bratova. Kompletno imanje veličine 1.520 kvadrata pretvoreno je u stovarište drva - rekao je Nikolić.

Nikolić se svojevremeno zbog svog problema obratio i odlazećem visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku.

- Moja očekivanja su bila nerealna, jer Incka očito ne zanimaju problemi Srba. Poručio mi je da se obratim Tužilaštvu - rekao je Nikolić za "Politiku".

List podsjeća da je predratna većinska srpska opština Ilidža, kojoj pripada i naselje Stup odavno jedno od atraktivnijih odredišta za državljane Persijskog zaliva što dokazuju brojni objekti u njihovom vlasništvu izgrađeni, uglavnom na uzurpiranoj srpskoj zemlji ili kupljenoj za male pare.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nedavno da su prognani Srbi u Sarajevu imali imovinu vrijednu 25 milijardi evra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    13h 57m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 53m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    12h 57m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    9h 50m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    11h 47m
    0