Николина Мишић ученик генерације Основне школе "Алекса Јакшић" у Милићима

09.06.2023. 14:47
0
ИЗВОР: srna.rs

У Основној школи /ОШ/ "Алекса Јакшић" у Милићима данас је пригодним културно-забавним програмом обиљежен Дан ученичких постигнућа, а ученик генерације је Николина Мишић.

Мишићевој су, осим дипломе "Вук Караџић", уручене посебне дипломе за учешће на такмичењима из математике и географије.

Николина је рекла новинарима да ће уписати Гимназију у Средњошколском центру /СШЦ/ "Милутин Миланковић" у Милићима и захвалила свима за подршку, а највише породици и пријатељима. Њена мајка Марина Мишић рекла је да подршка породице мора бити присутна код сваког дјетета.

Директор школе Радомир Маџаревић рекао је новинарима да ће "Дан ученичких постигнућа" остати традиционалан и да је генерација коју данас испраћају бројна и фантастична, са два ученика носиоца Вукове дипломе, Софијом Савић и Николином Мишић.

- Генерација од 80 ученика, фантастичне дјеце, од којих је осам добило посебне дипломе, који су својим радом, трудом и залагањем допринијели раду школе, појединих предмета и укупном амбијенту ове установе - истакао је Маџаревић, који је заједно са начелником општине Марком Савићем уручио дипломе и захвалнице ученицима за значајне резултате на разним нивоима такмичења и онима који су се посебно залагали у раду Савјета ученика.

Диплома "Вук Караџић" уручена је и Софији Савић, која је добитник и посебних диплома за награде на такмичењима из географије и допринос раду рецитаторске секције.

Начелник општине Марко Савић честитао је свим ученицима, а посебно онима који су постигли најбоље резултате.

- Данас смо одвојили скромна и симболична средства од 750 КМ којима смо наградили најбоље, а најважније је да се истакне труд који су они уложили - рекао је Савић новинарима.

Предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић новчане награде уручио је за осам ученика који су постигли запажене резултате на такмичењима из разних области и савјетовао им да упишу неки од смјерова у милићком Средњошколском центру и да буду привржени својим коријенима.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 35m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 49m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 6m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 41m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    3h 56m
    0