Nikolina Mišić učenik generacije Osnovne škole "Aleksa Jakšić" u Milićima

09.06.2023. 14:47
0
IZVOR: srna.rs

U Osnovnoj školi /OŠ/ "Aleksa Jakšić" u Milićima danas je prigodnim kulturno-zabavnim programom obilježen Dan učeničkih postignuća, a učenik generacije je Nikolina Mišić.

Mišićevoj su, osim diplome "Vuk Karadžić", uručene posebne diplome za učešće na takmičenjima iz matematike i geografije.

Nikolina je rekla novinarima da će upisati Gimnaziju u Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Milutin Milanković" u Milićima i zahvalila svima za podršku, a najviše porodici i prijateljima. Njena majka Marina Mišić rekla je da podrška porodice mora biti prisutna kod svakog djeteta.

Direktor škole Radomir Madžarević rekao je novinarima da će "Dan učeničkih postignuća" ostati tradicionalan i da je generacija koju danas ispraćaju brojna i fantastična, sa dva učenika nosioca Vukove diplome, Sofijom Savić i Nikolinom Mišić.

- Generacija od 80 učenika, fantastične djece, od kojih je osam dobilo posebne diplome, koji su svojim radom, trudom i zalaganjem doprinijeli radu škole, pojedinih predmeta i ukupnom ambijentu ove ustanove - istakao je Madžarević, koji je zajedno sa načelnikom opštine Markom Savićem uručio diplome i zahvalnice učenicima za značajne rezultate na raznim nivoima takmičenja i onima koji su se posebno zalagali u radu Savjeta učenika.

Diploma "Vuk Karadžić" uručena je i Sofiji Savić, koja je dobitnik i posebnih diploma za nagrade na takmičenjima iz geografije i doprinos radu recitatorske sekcije.

Načelnik opštine Marko Savić čestitao je svim učenicima, a posebno onima koji su postigli najbolje rezultate.

- Danas smo odvojili skromna i simbolična sredstva od 750 KM kojima smo nagradili najbolje, a najvažnije je da se istakne trud koji su oni uložili - rekao je Savić novinarima.

Predsjednik Kompanije "Boksit" Rajko Dukić novčane nagrade uručio je za osam učenika koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti i savjetovao im da upišu neki od smjerova u milićkom Srednjoškolskom centru i da budu privrženi svojim korijenima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Vatrogasci cijelu noć gasili požar u selu Viškovići kod Milića Vatrogasci cijelu noć gasili požar u selu Viškovići kod Milića
Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    15h 41m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    15h 12m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    11h 28m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    15h 35m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    7h 23m
    2