Никоме није јасно како се Стефана утопила у Сави, била је добар пливач

20.08.2019. 10:09
0
ИЗВОР: Srpska.info

Прибој је јуче у невјерици дочекао вијест да је 14-годишња дјевојчица, која је у недјељу предвече пронађена мртва на Сави, заправо њихова суграђанка Стефана Мановић. Узорно, васпитано и живахно дијете, добар ђак и спортиста – причали су утучени познаници њених родитеља.

Стефана је прекјуче са својим родитељима и млађим братом била у Макишу, на једном сплаву чији власник је родом из Прибоја и који је организовао дружење за своје познанике. Око 17 сати примјећено је да дјевојчице нема, а њено беживотно тијело затечено је у ријеци два сата касније.

Под којим је околностима и када је Стефана, која је за десетак дана требало да крене у осми разред Основне школе “Десанка Максимовић” у Прибоју, пала у Саву за сада није познато.

– Вјероватно се никада неће ни сазнати јер, колико смо успјели да чујемо, тај тренутак нико није видио. Само је примјећено да је нема што је, после неког времена током које су је отац и мајка тражили међу гостима сплава, побудило сумњу да је нестала у ријеци. Према ономе што знам, Стефана је била добар пливач – испричао нам је пријатељ породице Мановић.

Недуго по пријави да је дјевојчица нестала, каже он, у Макиш су пристигли рониоци Жандармерије који су пронашли тијело дјевојчице, како се прича у Прибоју, испод сплава на коме је организовано дружење.

Осим информација које су стигле у Прибој из Београда, гдје се још увек налазе Стефанини родитељи, да ће обдукција утврдити узрок смрти 14-годишњакиње, других детаља везаних за ову несрећу за сада нема.

Градићем на Лиму, који о Стефани и њеној породици има само ријечи хвале, јуче су кружиле двије верзије догађаја који је у смрт однио једно дивно дијете и заувијек у црно завио њене родитеље и брата.

Према првој, коју проноси већина познаника породице Мановић, Стефана је посљедњи пут виђена на сплаву током прославе, а према другој, прије него што је нестала, купала се са са другом дјецом поред тог истог сплава.

– Како год било, туга је до неба. Стефана је била сјајно дијете, добар друг, бавила се каратеом. Живјела је са својим родитељима у стану у Новом Прибоју. Знам да су неки моји познаници у понедјељак прије подне хтјели да оду до Мановића и да изјаве саучешће, али су одустали јер су чули да су отац и мајка дјевојчице и даље у Београду. Још увијек се и не зна када ће бити обављена сахрана – каже извор Блица.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено тијело мушкарца у ријеци Сави Пронађено тијело мушкарца у ријеци Сави
Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
Нестала двогодишња дјевојчица, траже је стотине људи Нестала двогодишња дјевојчица, траже је стотине људи
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 9m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 16m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 58m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 36m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 8m
    0