Његош Сикираш спреман за шпанску елиту

30.07.2019. 11:18
0
ИЗВОР: nezavisne.com

“Физичким квалитетима он је савршено спреман за овај корак. Биће потребно имати стрпљења како би дошао на ниво игре који очекујемо”, рекао је ово Феран Лопез, спортски директор Монтакит Фуенлабраде, након што је талентовани Паљанин Његош Сикираш (20) прекомандован у први тим који се такмичи у елитном рангу шпанске кошарке.

Након што је прије двије године потписао за Фуенлабраду и затим и дебитирао у Ендеса лиги, репрезентативац БиХ Његош Сикираш је играо на посудбама у екипама Авила (други тим Фуенлабраде) и Тормес. У том периоду остварио је видан напредак, што су челници његовог матичног клуба препознали и саопштили му да на њега озбиљно рачунају у новој сезони. У прошлој сезони је у дресу Тормеса просјечно постизао 8,4 поена, уз 5,1 скок по мечу. Занимљиво је да је Сикираш редовно учествовао на тренинзима првог тима, а по налогу тренера Јота Куспинера, ово ће му бити први пут да прође припреме са сениорском екипом.

“Са Његошем се ради већ три сезоне. Оно што смо могли видјети посљедњих сезона јесте да је савршено спреман. Сада мора направити још један корак и играти на највишем нивоу, те наставити процес обуке. Биће потребно имати стрпљења с њим како би се наставио развијати”, нагласио је Лопез.

Лопез је увјерен да се Његош може суочити са овим изазовом, с обзиром на то да је у доби ране младости био члан репрезентације БиХ, с којом је у разним категоријама имао запажене наступе на међународној сцени.

“Он је играч са много сјајних карактеристика, који може играти и напријед и назад, има добар шут извана. Можемо искористити његове врлине и пустити га да настави свој раст, да видимо колико далеко може ићи. Истина је да његове бројке у лиги посљедњих сезона нису биле спектакуларне, али нису биле ни у случају других играча којима смо такође дали прилику да заиграју у првој екипи”, поручио је спортски директор шпанског прволигаша.

Подсјетимо, 20-годишњи бх. кошаркаш је био члан оне златне кадетске репрезентације БиХ која је 2015. године освојила злато на Европском првенству. Исте године изабран је за МВП играча на престижном “Џордан кампу” у Бруклину. Убрзо је постао члан и сениорске репрезентације, с којом је овога мјесеца играо на међународном турниру у Кини. Уговор са Фуенлабрадом веже га до 2022. Каријеру је почео у екипи “Three Points” из Пала, а затим у Будућности из Бијељине.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    17h 3m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    16h 43m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    20h 6m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    21h 3m
    13
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    18h 0m
    0