Њемачка авиокомпанија отказала услугу бугарском дипломати, тврдили да је држава дио Русије

22.12.2022. 10:46
0
ИЗВОР: katera.news

Амбасадор Бугарске у Сједињеним Америчким Државама Георги Панајотов подијелио је на свом Фејсбук профилу случај у којем је изнио низ критика према авиопријевознику "Луфтханси".

Како је објаснио Панајатов, бизарна ситуација се догодила када је његов син требао из Вашингтона отпутовати за Бугарску како би боравио код куће за Божић.

- Послао сам сина кући у Бугарску за Божић. Летио је "Луфтхансом" преко Франкфурта до Софије. Наручио сам му пратњу која би га дочекала на аеродрому у Франкфурту и помогла му да се пребаци до авиона за Софију - навео је амбасадор, објашњавајући да је пратњу наручио јер јер аеродорм у Франкфурту огроман.

Али тада су се појавили проблеми.

- Тео има 12 година и никада није путовао сам. Услуга је плаћена и компанија је све потврдила. Међутим, на дан поласка речено ми је да је услуга, тј. помоћ дванаестогодишњем дјетету отказана. Разлог који "Луфтханса" наводи је тај што је Бугарска дио Руске Федерације - појаснио је он.


 

Дипломата је нагласио како није ријеч о шали.

- Није шала, већ стварни случај који ми иде на живце и који је трауматизирао дијете. Шта се дешава с "Луфтхансом"? - закључио је.

Након првобитног статуса, амбасадор је касније јавности објаснио како је његов син ипак успио стићи на авион за главни град Бугарске.

- Нема сумње да је до инцидента дошло због неписмености. То је јако лоше, али није драматично. Тео ће то схватити као животну лекцију и надам се да се то никоме неће догодити - поручио је амбасадор.

Коментари 0
Повезане вијести
Два снажна земљотреса у Грчкој, серија слабијих у Бугарској Два снажна земљотреса у Грчкој, серија слабијих у Бугарској
Због одлуке Бугарске доћи ће до значајног повећања цијене гаса Због одлуке Бугарске доћи ће до значајног повећања цијене гаса
Одбојкашице Србије послије пет сетова побиједиле Бугарску Одбојкашице Србије послије пет сетова побиједиле Бугарску
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  8h 9m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  21h 4m
  11
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  8h 11m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  21h 8m
  2
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  4h 33m
  0