Njemačka aviokompanija otkazala uslugu bugarskom diplomati, tvrdili da je država dio Rusije

22.12.2022. 10:46
0
IZVOR: katera.news

Ambasador Bugarske u Sjedinjenim Američkim Državama Georgi Panajotov podijelio je na svom Fejsbuk profilu slučaj u kojem je iznio niz kritika prema avioprijevozniku "Lufthansi".

Kako je objasnio Panajatov, bizarna situacija se dogodila kada je njegov sin trebao iz Vašingtona otputovati za Bugarsku kako bi boravio kod kuće za Božić.

- Poslao sam sina kući u Bugarsku za Božić. Letio je "Lufthansom" preko Frankfurta do Sofije. Naručio sam mu pratnju koja bi ga dočekala na aerodromu u Frankfurtu i pomogla mu da se prebaci do aviona za Sofiju - naveo je ambasador, objašnjavajući da je pratnju naručio jer jer aerodorm u Frankfurtu ogroman.

Ali tada su se pojavili problemi.

- Teo ima 12 godina i nikada nije putovao sam. Usluga je plaćena i kompanija je sve potvrdila. Međutim, na dan polaska rečeno mi je da je usluga, tj. pomoć dvanaestogodišnjem djetetu otkazana. Razlog koji "Lufthansa" navodi je taj što je Bugarska dio Ruske Federacije - pojasnio je on.


 

Diplomata je naglasio kako nije riječ o šali.

- Nije šala, već stvarni slučaj koji mi ide na živce i koji je traumatizirao dijete. Šta se dešava s "Lufthansom"? - zaključio je.

Nakon prvobitnog statusa, ambasador je kasnije javnosti objasnio kako je njegov sin ipak uspio stići na avion za glavni grad Bugarske.

- Nema sumnje da je do incidenta došlo zbog nepismenosti. To je jako loše, ali nije dramatično. Teo će to shvatiti kao životnu lekciju i nadam se da se to nikome neće dogoditi - poručio je ambasador.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odbojkašice Srbije poslije pet setova pobijedile Bugarsku Odbojkašice Srbije poslije pet setova pobijedile Bugarsku
Rilski manastir: Bugari mijenjaju nazive na freskama srpskih svetaca Rilski manastir: Bugari mijenjaju nazive na freskama srpskih svetaca
Biatlonci sa Pala zabilježili sjajne rezultate u Bugarskoj Biatlonci sa Pala zabilježili sjajne rezultate u Bugarskoj
Najčitanije
 • Zapalio se muškarac, povrijeđen i policajac koji je pokušao da ga zaustavi
  13h 3m
  0
 • Žepa – bolna, nezacijeljena rana (VIDEO)
  11h 22m
  5
 • Pacijent helikopterom transportovan za Beograd
  13h 27m
  0
 • Ilija Rabota iz Pala proglašen za najboljeg guslara Republike Srpske
  14h 53m
  0
 • Počelo raspoređivanje specijalaca na Kosovu i Metohiji
  6h 26m
  0