Ного: У порасту број случајева алкохолизма и деменције

10.10.2022. 17:23
0
ИЗВОР: srna.rs

Центру за ментално здравље у Источном Сарајеву дневно се у просјеку јави око 50 пацијената свих старосних група, највише оних који пате од анксиозности и депресије, изјавио је Срни руководилац Центра Слободан Ного.

Ного је поводом Међународног дана менталног здравља рекао да је у порасту и број пацијената који се јављају због алкохолизма и зависности изазване употребом разних психоактивних супстанци.

- Посљедњих година регистровали смо и значајан пораст деменције код старије популације. То и није изненађујуће с обзиром на то да нам је популација све старија, тако да је то проблем с којим ћемо се суочавати и у будућности - нагласио је Ного.

Ного је позвао грађане који не могу да се изборе са проблемима и искусе неке менталне проблеме да се јаве Центру, гдје ће им оспособљено особље пружити помоћ, успоставити дијагнози и прописати адекватну терапију.

Према његовим ријечима, Центар за ментално здравље Источно Сарајево располаже са по два психијатра и психолога, логопедом, три медицинске сестре и социјалним радником.

Корисници услуга Центра за ментално здравље су са подручја Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе и Трнова.

Центар за ментално здравље ради у двије смјене, од 7.00 до 19.00 часова, а контакт телефон је 057/230-880.

Обиљежавање 10. октобра - Свјетског дана менталног здравља покренула је Свјетска здравствена организација 1992. године ради подизања свијести о проблемима менталног здравља и мобилизације напора за боље ментално здравље људи. 

Коментари 0
Повезане вијести
Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО) Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
"MTB Evolution" донирао бицикла основним школама "Петар Петровић Његош" и "Алекса Шантић" (ФОТО) "MTB Evolution" донирао бицикла основним школама "Петар Петровић Његош" и "Алекса Шантић" ...
Организован сусрет писаца Русије и Српске и уручена донација књига Организован сусрет писаца Русије и Српске и уручена донација књига
Најчитаније
  • Хавана - торта над тортама
    12h 23m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
    8h 40m
    0
  • Заборављени коријени: Манастир Липље - Теслић (ВИДЕО)
    11h 31m
    0
  • Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике
    5h 17m
    1
  • Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву
    12h 21m
    0