Нова лимузина за градоначелника Источног Сарајева од 73.000 КМ

25.08.2021. 13:38
7
ИЗВОР: Катера

Градска управа града Источно Сарајево расписала је тендер вриједан 73.000 КМ без ПДВ-а за набавку новог службеног возила за потребе градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, пише портал "Журнал инфо".

Нова лимузина марке "Шкода Суперб" замијенила би постојећу лимузину у којој се вози градоначелник Источног Сарајева, а ради се о "шкоди октавији" из 2015. година са преко 230.000 пређених километара на сату.

Одлуку да се изврши куповина новог возила путем финансијског лизинга наишла је спорадично на негативне реакције у јавности, међутим, градоначелник Ћосић каже да је набавка новог аутомобила у овом тренутку потребна.

Ћосић у изјави за портал Катера наводи да није популиста који се крије иза лажне популистичке приче, него човјек који управља Градском управом Источног Сарајева сходно потребама.

Слика

- У овом случају, било је потребно набавити ново возило, а ја бих волио да то буде возило које ће бити исправно и безбједно, за разлику од овог у којем се тренутно возим - каже Ћосић.

Према тендерској документацији, будућа лимузина градоначелника Источног Сарајева мора бити искључиво црне боје са црним ентеријером, возило мора бити дуго минимално 4.800 милиметара, пртљажник мора бити од минимално 580 литара, а капацитет резервоара од најмање 65 литара.

Такође, у документацији се наводи да возило којим ће се возити градоначелник мора бити искључиво са дизел мотором од 145 киловата, погоном на сва четири точка и аутоматским мјењачем са седам брзина и другим спецификацијама.

Ћосић каже да се не може дочекати зимски период у Источном Сарајеву без безбједног возила.

- То је једини разлог због чега сад набављамо ново возило, јер су актуелна службена возила која сад користимо у катастрофалном стању - каже Ћосић за Катеру.

Напомиње да није популиста који ће рећи да један градоначелник треба да се вози на бициклу, тротинету, него у службеном возилу, које ће, како он каже, искључиво користити у службене сврхе.

Додаје да је тендерску документацију припремило Одјељење за општу управу града Источно Сарајево, на бази претходно припреманих тендерских документација и да он није посебно захтијевао какво ће то ауто бити, осим да буде са погоном на сва четири точка.

Рок за достављање понуда је 8. септембар текуће године.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 27.08.2021. 13:21
    Ok je da su kupuje vozilo ako je prethodno dotrajalo, al što baš mora Sperb od 85000KM i 145kW, zašto ne opet Octavia, jel to ona nije bezbjedna samo zato što je 30kKM jeftinija?
  • Generic placeholder image
    59 27.08.2021. 12:06
    Kako su ljudi čudni, bože dragi, trebao bi sad gradonacelnika na biciklu ići u službene posjete, nmg da vjerujem dokle idete u svojoj zlu radosti, do sada vam nije smetalo, a sad za boga miloga kupuje auto i treba, podržavam, on predstavlja sviju nas i to fantastično, nek je živ i zdrav
  • Generic placeholder image
    Geđa 26.08.2021. 01:51
    Već sam napisao svoje mišljenje o tim preskupim voznim parkovima pa sam zbog toga fasovao 3 dana ban na fb. Ima li još dobrovoljaca da sakupimo te pare za b.....?
  • Generic placeholder image
    Sena 25.08.2021. 23:29
    Godisnje 40 000 kilometara prelazili pomnozite sa 10 l dizela na 100 km i dobijete fantasticnu cifru od oko 4000 litara.
    Sta ono rece , koliko ima jos skoda u voznom parku?
    Nemojte gradonacenice da idete pjeske ili onim djecijim trotinetima ima se- moze se, a sica nek jirgeti za rezije.
  • Generic placeholder image
    Slaj 25.08.2021. 21:45
    A koliki je Gradonačelnik treba mu kupiti YUGO 45. A šta smeta i bicikl da se kupi, zdravi je je
  • Generic placeholder image
    No name 25.08.2021. 20:54
    Gospodin Ćosić vam je izgradio opštinu Istočno Novo Sarajevo. Napravio je mnogo toga za vas i vaš grad vi opet nezadovoljni.
    To što gradska uprava nabavlja automobil za svog gradonačelnika itekako je za pohvalu.
    Čovjek se bori za sve vas za vaše bolje sutra.
  • Generic placeholder image
    Mirce 25.08.2021. 19:40
    Transparentno? Preko koga je isla nabavka? Realne potrrbe? Jel kasko osigurano, pitam za druga?!!!
Повезане вијести
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
Торта за градоначелницу Сарајева Торта за градоначелницу Сарајева
Новогодишњи пријем за представнике политичког и јавног живота Источног Сарајева (ФОТО) Новогодишњи пријем за представнике политичког и јавног живота Источног Сарајева (ФОТО)
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    23h 51m
    0
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    11h 27m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    13h 14m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    12h 14m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    8h 54m
    0