Нова пјесма "Bitlsa" на путу ка броју један

05.11.2023. 21:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Посљедња снимљена пјесма "Bitlsa" на путу је да се нађе на врху листе синглова након што је надмашила осталих пет најбољих у овој трци током викенда.

"Сада и онда" (Now And Then) је пјесма коју је првобитно написао и отпјевао ДЖон Ленон, а касније његове колеге из бенда, укључујући покојног ДЖорџа Харисона, да би је завршили Пол Макартни и Ринго Стар деценијама након што је направљен први снимак.

Након што је објављена ове седмице, пјесма је на путу је да постане њихов 18. сингл број један, према првим подацима из званичне компаније која сакупља информације за листе „OCC“, пренијела је агенција "PA medija".

То би био и њихов први број један послије 54 године, након што је то остварила "Балада о Џону и Јоко" 1969. године.

Нова нумера је ремастерована, а настала је из Ленонове демо верзије која је снимљена касних седамдесетих година у његовој кући у згради Дакота у Њујорку.

Након Ленонове смрти 1980. године, његова супруга Јоко Оно дала је снимак преосталим "Bitlsima" 1994. године заједно са још двије пјесме које је бенд објавио у истој деценији.

Бенд тада није могао да заврши пјесму "Сада и онда" јер није постојала технологија којом је Ленонов вокал могао да се извуче из демо снимка.

Филмски режисер Питер Џексон успио је да то постигне кориштењем савремене технологије за рестаурацију звука, па су Пол и Ринго могли да је заврше и објаве.

Коментари 0
Повезане вијести
Које пјесме највише ометају возаче у саобраћају? Које пјесме највише ометају возаче у саобраћају?
Музика је универзални језик којим говоре ученици и професори Средње музичке школе Музика је универзални језик којим говоре ученици и професори Средње музичке школе
"Сабатон" снимио пјесму о српској хероини Милунки Савић (ВИДЕО) "Сабатон" снимио пјесму о српској хероини Милунки Савић (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    18h 2m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    16h 51m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    19h 28m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    19h 33m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    19h 1m
    0