Новаков план: Зна се највећи циљ и то није број један

12.10.2023. 19:37
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Најбољи тенисер на планети, Новак Ђоковић се полако припрема за завршни дио сезоне. Највећи циљ до краја сезоне за њега није да буде број један, али јесте један од најбитнијих и покушаће да заврши годину као први тенисер свијета.

До сада је завршавао седам пута, ово је велика шанса за осми пут јер има 500 бодова више у АТП трци од Карлоса Алкараза (немојте је помијешати са АТП листом која рачуна резултате у посљедњих годину дана, АТП трка рачуна само резултате од почетка сезоне).

Он је данас дао изјаву новинарима у Београду гдје се припремао за завршницу сезоне.

- У току су припреме за завршни део сезоне и преостала три турнира на којима учествујем, у Паризу, Берсију, на Завршном Мастерсу у Торину и Дејвис куп у Малаги, четвртфинале против Велике Британије. Радујем се предстојећим изазовима, и даље сам у трци за 'број један' са Карлосом Алкаразом у тој борби. Имам још неколико недеља, таман довољно да спремим своје тело и да доведем игру до жељеног нивоа. Вероватно ће та пауза од пет недеља између такмичарских обавеза између УС Опена и турнира у Берсију вероватно утицати на почетку, али надам се да ћу то успети да пребродим што пре и да ћу ући у жељени ниво и темпо играња такмичарског тениса - рекао је Новак Ђоковић.

Ипак, чини се да му је најбитније у овом тренутку да направи добар резултат са репрезентацијом Србије.

- Очекивања су наравно највиша, као и амбиције, то сам поновио небројено пута у каријери. Имао сам много успеха у Берсију и у дворани током каријере, ништа мање не очекујем ни ове године осим највиших циљева. Највећа жеља ми је да освојимо Дејвис куп, надам се да ћемо сви бити здрави, у форми и да ћу освојити бар један од два предстојећа турнира у дворани - рекао је Новак.

Коментари 0
Повезане вијести
Познато када се Ђоковић враћа на терен Познато када се Ђоковић враћа на терен
Познато када Ђоковић креће у одбрану титуле Познато када Ђоковић креће у одбрану титуле
Нова тениска правила Нова тениска правила
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    17h 58m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 9m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    20h 35m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    20h 40m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    20h 8m
    0