Нове Бајденове оптужбе: Политика у Украјини - геноцидна

13.04.2022. 14:29
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Амерички предсједник Џозеф Бајден изнио је нове оптужбе на рачун руског предсједника Владимира Путина. Он је током посјете америчкој савезној држави Ајови први пут наговијестио да сматра да су Путинови потези у Украјини „геноцидни“.

Пошто није директно поменуо име руског предсједника новинари су тражили појашњење.

- Да, назвао сам то геноцидом, пошто постаје све јасније и јасније да Путин једноставно покушава да збрише са лица земље саму помисао о постојању Украјинаца - пренијели су Бајденове ријечи новинари који прате активности Бијеле куће.

Према његовим ријечима, америчка администрација има „више доказа“ који поткрепљују ту тврдњу. Бајден је још додао да су „дејства Русије у Украјини страшна“.

За раст цијена у САД крива Русија

Бајден је, поред тога, оцијенио да је за раст цијена у Сједињеним Државама у марту крива Русија.

- Видјели смо данашње податке о инфлацији —70 одсто раста цијена у марту проузроковано је Путиновим повећањем цијена бензина - истакао је шеф Бијеле куће.

Он је још додао да је специјална руска војна операција у Украјини довела до раста цијена гаса и намирница у цијелом свијету.

Није први пут да амерички предсједник даје сличне изјаве о руском лидеру. Крајем марта је у току посјете Пољској, Бајден говорећи о Путину изјавио да Путин „не може да остане на власти“. Поред тога, крајње недипломатски се изразио о руском предсједнику назвавши га „касапином“. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је чудно слушати оптужбе на рачун Путина од Бајдена који је позивао да се бомбардује Југославија.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    11h 31m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    21h 49m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    21h 55m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    21h 53m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    10h 4m
    0