Нови авион "Air Serbia" са Теслиним ликом (ВИДЕО)

22.04.2021. 17:00
0
ИЗВОР: СРНА

Нови авион "ербас А330" са ликом и именом Николе Тесле, који ће национална авио-компанија Ер Србија користити на летовима до Њујорка, требало би да на београдски Аеродром "Никола Тесла" стигне у суботу, 24. априла.

Генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит рекао је да је долазак овог авиона изузетно важан догађај за авио-компанију.

- Велика нам је част што ће наш авион носити име и лик Николе Тесле. Чињеница да је велики геније са ових простора, али да је већи део свог живота провео у Њујорку, додатно даје на значају симболици његовог лика на авиону који повезује Београд и познату метрополу - истакао је Нејсмит.

Он је нагласио да је линија Београд-Њујорк једна од кључних и да је сигуран да ће долазак новог авиона допринијети још бољем искуству путовања за путнике, као и успјеху те руте која повезује читав регион са САД.

Нови авион Ер Србије је свој јединствени изглед добио у Шенону у Ирској, а за процес фарбања су употребљене 22 различите боје и око 250 литара фарбе.

На изради лика чувеног српског научника било је потребно осам дана непрекидног рада у три смјене, са тимовима од око 10 људи по смјени, саопштено је из Ер Србије.

Препознатљива плава, као дио корпоративног идентитета националног авио-превозника, изабрана је за основни колорит Теслиног лика, за чији је графички приказ употребљено 19 различитих тонова ове боје. 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније? Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније?
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    21h 38m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    17h 33m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    14h 3m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    2h 14m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    13h 12m
    1