Нови детаљи у "афери тунел": Копачи у Црну Гору стигли из БиХ

15.09.2023. 17:08
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Копачи тунела који су од једне зграде у Његошевој улици у Подгорици ископали тунел дуг 30 метара до зграде Вишег суда, како сумњају истражитељи, користили су најмање још један стан у престоници Црне Горе.

Какао преноси портал Борба, утврђено је да су "копачи тунела" из региона, односно са истог говорног подручја, а вјерује су да су у Црну Гору ушли из Босне и Херцеговине.

- Истражитељи верују да неки од њих нису успјели да напусте Црну Гору - преноси Борба.

У међувремену, према незваничним информацијама, откривен је још један стан који су користили у насељу Забело и да им је он био база из које су свакодневно одлазили до зграде насправм Вишег суду у Подгорици, из које су копали тунел.

- Полиција на основу снимака покушава да идентификује све осумњичене и утврди ко им је, из Подгорице, био логистика за обијање депоа, али и ко им је дао смјернице гдје се у тој судској просторији чувају докази које су однијели -наводе они.

Подсјетимо, према незваничним информацијама, из депоа суда нестало је више пиштоља које су наводно припадници "кавачког клана" користили у ватреним обрачунима у рату кланова. Откривено је да су нестали и предмети који се доводе у везу са поступцима против наводих вођа тог клана Слободана Кашћелана и одбјеглог Радоја Звицера.

Раније је утврђено и да је стан из ког су копали тунел изнајмила женска особа, која је на увид дала фалсификована документа. Како су пренијели црногорски медији, власници стана је за двије кирије платила 2.800 евра и рекла да у стану намјерава да отвори салон вјенчаница.

- У копање је умијешано најмање шест особа и полиција на основу расположивих снимака и доказа прави фото-робота који би могао да помогне у лоцирању и хапшењу осумњичених. Пронађени су и бројни други докази у два стана - открили су истражитељи.

Раније је откривено и да је тунел кроз који се пролази био подупрет летвама, као и да је коришћена велика количина пур-пене како би даске биле причвршћене.

Иначе, сумња се да је копање почело крајем јула, када је жена за којом се такође трага, изнајмила стан у сутерену наспрам зграде Вишег суда у Подгорици.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Kopači 15.09.2023. 17:55
  E ovo već ima smisla. Prva vijest mi nije imala logike, čuj crnogorci kopali. . .
Повезане вијести
Шта је потребно за промјену мјеста пребивалишта? Шта је потребно за промјену мјеста пребивалишта?
Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад? Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  12h 10m
  7
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  12h 15m
  1
 • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
  13h 7m
  0
 • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
  13h 21m
  0
 • „Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији
  23h 55m
  0