Novi detalji u "aferi tunel": Kopači u Crnu Goru stigli iz BiH

15.09.2023. 17:08
1
IZVOR: nezavisne.com

Kopači tunela koji su od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici iskopali tunel dug 30 metara do zgrade Višeg suda, kako sumnjaju istražitelji, koristili su najmanje još jedan stan u prestonici Crne Gore.

Kakao prenosi portal Borba, utvrđeno je da su "kopači tunela" iz regiona, odnosno sa istog govornog područja, a vjeruje su da su u Crnu Goru ušli iz Bosne i Hercegovine.

- Istražitelji veruju da neki od njih nisu uspjeli da napuste Crnu Goru - prenosi Borba.

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama, otkriven je još jedan stan koji su koristili u naselju Zabelo i da im je on bio baza iz koje su svakodnevno odlazili do zgrade naspravm Višeg sudu u Podgorici, iz koje su kopali tunel.

- Policija na osnovu snimaka pokušava da identifikuje sve osumnjičene i utvrdi ko im je, iz Podgorice, bio logistika za obijanje depoa, ali i ko im je dao smjernice gdje se u toj sudskoj prostoriji čuvaju dokazi koje su odnijeli -navode oni.

Podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama, iz depoa suda nestalo je više pištolja koje su navodno pripadnici "kavačkog klana" koristili u vatrenim obračunima u ratu klanova. Otkriveno je da su nestali i predmeti koji se dovode u vezu sa postupcima protiv navodih vođa tog klana Slobodana Kašćelana i odbjeglog Radoja Zvicera.

Ranije je utvrđeno i da je stan iz kog su kopali tunel iznajmila ženska osoba, koja je na uvid dala falsifikovana dokumenta. Kako su prenijeli crnogorski mediji, vlasnici stana je za dvije kirije platila 2.800 evra i rekla da u stanu namjerava da otvori salon vjenčanica.

- U kopanje je umiješano najmanje šest osoba i policija na osnovu raspoloživih snimaka i dokaza pravi foto-robota koji bi mogao da pomogne u lociranju i hapšenju osumnjičenih. Pronađeni su i brojni drugi dokazi u dva stana - otkrili su istražitelji.

Ranije je otkriveno i da je tunel kroz koji se prolazi bio podupret letvama, kao i da je korišćena velika količina pur-pene kako bi daske bile pričvršćene.

Inače, sumnja se da je kopanje počelo krajem jula, kada je žena za kojom se takođe traga, iznajmila stan u suterenu naspram zgrade Višeg suda u Podgorici.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Kopači 15.09.2023. 17:55
  E ovo već ima smisla. Prva vijest mi nije imala logike, čuj crnogorci kopali. . .
Povezane vijesti
Povećan uvoz alkohola u BiH, koje piće smo najviše uvozili? Povećan uvoz alkohola u BiH, koje piće smo najviše uvozili?
Meteoalarm izdao upozorenje za devet regija u BiH Meteoalarm izdao upozorenje za devet regija u BiH
Sutra crveno upozorenje, temperatura do 40 stepeni Sutra crveno upozorenje, temperatura do 40 stepeni
Najčitanije
 • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
  3h 33m
  6
 • Prevrnuo se ringišpil, ima povrijeđenih
  15h 44m
  0
 • Han Pijesak: Prva traktorijada okupila oko 20 učesnika (VIDEO)
  23h 56m
  0
 • Zbrinuta četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila
  14h 59m
  2
 • Pokrenuta istraga protiv stranke Rame Isaka
  15h 37m
  6