Нови талас епидемије у новембру

13.04.2020. 12:12
0
ИЗВОР: Sputnjik

Човјечанство неће моћи у потпуности да изађе на крај с пандемијом вируса корона овог љета, а у новембру је могућ нови талас оболијевања, иако он неће бити толико озбиљан, пише портал Хуанкајо позивајући се на ријечи шефа инфективног одјељења шангајске болнице "Хуашан", експерта за лијечење COVID-19 Џана Венгхуна.

- Послије новембра сусрешћемо се с озбиљним изазовом, сматрам да сљедећи талас епидемије може да се догоди отприлике у новембру - изјавио је експерт.

Он је рекао да је болест почела је да се јавља у земљама Јужне Америке, Африке и Југоисточне Азије, због чега, према постојећем математичком моделу, овог љета нећемо моћи у потпуности да се ријешимо тог вируса, а када дође зима - поново ће сви сједити код куће.

С тим у вези, Венгхун је истакао да, захваљујући искуству које су многе земље стекле за вријеме тренутног епидемиолошког таласа, посебно у области дијагностике, сљедећи талас епидемије неће бити толико опасан.

- Међутим, земљама које немају довољно медицинских ресурса вјероватно ће бити тешко да преживе сљедећу зиму, међу њима су Африка и Јужна Америка - оцијенио је експерт.

Према његовим ријечима, контрола над епидемиолошком ситуацијом у свијету не зависи од Кине, САД или Европе - већ од тога како с епидемијом могу да се носе управо земље које су најмање способне да је контролишу.

Широм свијета од новог корона вируса обољело је 1.853.505 особа, преминуло је више од 114.000, а оздравило је више од 423.000 људи, преноси сајт Vorldometers.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    18h 16m
    0
  • Домаћи посни брускети
    18h 49m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    14h 7m
    4
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    16h 15m
    0
  • Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
    12h 28m
    1