Новинари испред Скупштине залијепили уста, позвали посланике да не гласају за криминализацију клевете

14.03.2023. 10:54
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Група новинара у Бањалуци окупила се испред Народне скупштине Републике Српске гдје посланици требају расправљати о измјенама Кривичног законика којим се криминализује клевета.

Новинари су залијепили траке преко уста и сломили оловке, симболично показујући до чега ће овакав закон довести те поручили да ће објавити имена и презимена свих посланика који данас дигну руку за криминализацију клевете и увреде.

Предсједник Клуба новинара Бањалука Синиша Вукелић је рекао да су новинари посланицима оставили оловке како би се сами наставили бавити новинарством јер би усвајање овако репресивног закона угасило новинарство.

- Позивамо посланике да гласају по својој савјести а не по страначкој припадности - рекао је Вукелић и додао да је чак и премијер Српске РАдован Вишковић признао да је овај закон лош, али да је ипак упућен у јавну расправу.

У Бањалуци је почела сједница Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буду разматрани и Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика, којим су предвиђене огромне казне.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске
Додик дао рок од седам дана да се поништи Шмитов закон и најавио реакције Додик дао рок од седам дана да се поништи Шмитов закон и најавио реакције
Најчитаније
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    17h 6m
    1
  • Грађани траже помоћ због змија
    13h 18m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    22h 39m
    0
  • Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
    23h 44m
    0
  • Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
    21h 8m
    0