Novinari ispred Skupštine zalijepili usta, pozvali poslanike da ne glasaju za kriminalizaciju klevete

14.03.2023. 10:54
0
IZVOR: glassrpske.com

Grupa novinara u Banjaluci okupila se ispred Narodne skupštine Republike Srpske gdje poslanici trebaju raspravljati o izmjenama Krivičnog zakonika kojim se kriminalizuje kleveta.

Novinari su zalijepili trake preko usta i slomili olovke, simbolično pokazujući do čega će ovakav zakon dovesti te poručili da će objaviti imena i prezimena svih poslanika koji danas dignu ruku za kriminalizaciju klevete i uvrede.

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić je rekao da su novinari poslanicima ostavili olovke kako bi se sami nastavili baviti novinarstvom jer bi usvajanje ovako represivnog zakona ugasilo novinarstvo.

- Pozivamo poslanike da glasaju po svojoj savjesti a ne po stranačkoj pripadnosti - rekao je Vukelić i dodao da je čak i premijer Srpske RAdovan Višković priznao da je ovaj zakon loš, ali da je ipak upućen u javnu raspravu.

U Banjaluci je počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da budu razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, kojim su predviđene ogromne kazne.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Poslanici danas i o Izbornom zakonu Republike Srpske Poslanici danas i o Izbornom zakonu Republike Srpske
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    6h 19m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 3m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    21h 16m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    17h 30m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    22h 22m
    0