Новинари на протесту поручили: Овако више не иде!

30.09.2019. 13:58
0
ИЗВОР: СРНА

У Сарајеву су данас одржани мирни протести новинара са којих је указано на угроженост новинара и медијских слобода у БиХ, након што је група навијача Фудбалског клуба "Сарајево" недавно напала новинаре и уредништво портала "Радио Сарајево".

Новинари су се окупили испред просторија ФК "Сарајево", а након тога прошетали до Кантоналног тужилаштва и зграде заједничких институција БиХ гдје су од надлежних затражили да се укључе у рјешавање проблема.

Генерални секретар Друштва новинара БиХ Феџад Форто рекао је да је данашње окупљање израз фрустрације и бијеса због свега што се посљедњих година дешава новинарима.

-Много је дјела без судског епилога, односно или дуго трају или казне не буду адекватне. Дошли смо до тога је друштвено-политичка норма постао напад на новинара - рекао је Форто и додао да су потребне измјене Кривичног закона како би новинари добили јачу правну заштиту.

Он је нагласио да се мора "подвући црта јер овако више не иде".

Јуче је Општински суд у Сарајеву одбио приједлог Тужилаштва Кантона Сарајево за одређивање једномјесечног притвора осумњиченима за напад на новинаре.

Из редакције портала "Радиосарајево.ба" раније је саопштено да је група хулигана, који су се представили као навијачи Фудбалског клуба "Сарајево", у петак увече напала новинаре и уредништво тог портала, упутивши им пријетње смрћу.

Напад се догодио након што је "Радиосарајево.ба" објавило информацију да је један навијач Фудбалског клуба "Сарајево", код кога је пронађена дрога, осуђен на пет година затвора у Бјелорусији.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 13m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 55m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 28m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 2m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 47m
    3