Новом уредбом ублажене мјере за спречавање вируса корона

23.06.2022. 13:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Влада Републике Српске донијела је, на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације, нову уредбу о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање вируса корона којом су ублажене садашње мјере.

Према новој уредби, маске су дужни да носе само запослени у здравственим и установама које обављају лабораторијску дјелатност у непосредном раду са пацијентима, те запослени и посјетиоци у домовима за старија лица и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника у току непосредног контакта са корисницима, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске", а престаје да важи 30. септембра.

Овом уредбом уређује се начин извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19, које изазива тешки акутни респираторни синдром вирус корона, за вријеме трајања ванредне ситуације у складу са законом.

Ступањем на снагу ове уредбе престаје да важи Уредба о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19 "Службени гласник Републике Српске" број 22/22.

Коментари 0
Повезане вијести
Прерађивачка индустрија Српске у паду скоро 6 одсто Прерађивачка индустрија Српске у паду скоро 6 одсто
За неразвијене и изразито неразвијене општине Влада Српске издвојила 1,5 милиона КМ За неразвијене и изразито неразвијене општине Влада Српске издвојила 1,5 милиона КМ
Дан сјећања на убијене и протјеране Србе из Хрватске Дан сјећања на убијене и протјеране Србе из Хрватске
Најчитаније
 • Погинуо директор Студентског дома у Фочи
  16h 1m
  0
 • Познато стање директора КПЗ Фоча: Више од 24 сата лежао повријеђен
  12h 21m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  2h 12m
  0
 • Божовић присуствовао литургији у Саборном храму Свете Тројице (ФОТО)
  20h 50m
  0
 • Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана
  20h 40m
  0