Новом уредбом ублажене мјере за спречавање вируса корона

23.06.2022. 13:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Влада Републике Српске донијела је, на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације, нову уредбу о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање вируса корона којом су ублажене садашње мјере.

Према новој уредби, маске су дужни да носе само запослени у здравственим и установама које обављају лабораторијску дјелатност у непосредном раду са пацијентима, те запослени и посјетиоци у домовима за старија лица и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника у току непосредног контакта са корисницима, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске", а престаје да важи 30. септембра.

Овом уредбом уређује се начин извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19, које изазива тешки акутни респираторни синдром вирус корона, за вријеме трајања ванредне ситуације у складу са законом.

Ступањем на снагу ове уредбе престаје да важи Уредба о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19 "Службени гласник Републике Српске" број 22/22.

Коментари 0
Повезане вијести
Вишковић позитиван на вирус корона Вишковић позитиван на вирус корона
Обавезне маске у здравственим и установама социјалне заштите у ФБиХ Обавезне маске у здравственим и установама социјалне заштите у ФБиХ
Бајден и даље позитиван на вирус корона Бајден и даље позитиван на вирус корона
Најчитаније
 • Саобраћајна несрећа у Поткрајевима
  23h 17m
  0
 • У саобраћајној несрећи у Поткрајевима погинуло једно лице
  22h 4m
  0
 • У Палама траже радника и нуде плату од 4.500 КМ
  5h 0m
  8
 • Обустављен саобраћај у Mокром
  23h 45m
  0
 • Сунцобран убио жену
  3h 48m
  0