Novom uredbom ublažene mjere za sprečavanje virusa korona

23.06.2022. 13:52
0
IZVOR: srna.rs

Vlada Republike Srpske donijela je, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, novu uredbu o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje virusa korona kojom su ublažene sadašnje mjere.

Prema novoj uredbi, maske su dužni da nose samo zaposleni u zdravstvenim i ustanovama koje obavljaju laboratorijsku djelatnost u neposrednom radu sa pacijentima, te zaposleni i posjetioci u domovima za starija lica i drugim ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika u toku neposrednog kontakta sa korisnicima, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske", a prestaje da važi 30. septembra.

Ovom uredbom uređuje se način izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19, koje izaziva teški akutni respiratorni sindrom virus korona, za vrijeme trajanja vanredne situacije u skladu sa zakonom.

Stupanjem na snagu ove uredbe prestaje da važi Uredba o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19 "Službeni glasnik Republike Srpske" broj 22/22.

Komentari 0
Povezane vijesti
Višković pozitivan na virus korona Višković pozitivan na virus korona
Obavezne maske u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite u FBiH Obavezne maske u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite u FBiH
Bajden i dalje pozitivan na virus korona Bajden i dalje pozitivan na virus korona
Najčitanije
 • Lišeno slobode lice za kojim je raspisano 13 potraga
  12h 27m
  0
 • Pronađena droga u Istočnoj Ilidži
  15h 26m
  0
 • Uhapšen maloljetnik koji je pretukao radnicu Centra za socijalni rad
  6h 57m
  0
 • Obavještenje o prekidima električne energije
  17h 26m
  0
 • Solarna oluja će sutra pogoditi Zemlju
  4h 29m
  0