Нутрициониста открива како да вас вируси заобилазе

07.10.2024. 18:25
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Желите максимално да смањите ризик од актуелних вируса и других микроорганизама? Једно је сигурно - ваша прва и једина линија обране је ваш имунитет. Како се већи дио имуних ћелија крије у пробавном систему оно што једете је од кључне важности за ваше здравље, те је препорука да мудро бирате намирнице којима ћете оплеменити свој оброк.

Слиједи листа најбољих извора витамина и хранљивих материја за ваш имунитет према препоруци нутриционисте Наташе Алексић.

Витамин Е - Бадеми, авокадо, сунцокретове сјеменке и шпинат су фантастични извори овог моћног антиоксиданса који штити ваше ћелије и помаже имуном систему.

Бета каротен - Редовно једите бундеве, тикву, мркву или слатки кромпир. Улога бета каротена је вишеструка - утиче на имунитет, штити бројне органе, има антиоксидативно дејство и подстиче ћелијску регенерацију.

Витамин Ц - Цитруси, црвена паприка, броколи и парадајз су пребогати витамином Ц, познатим заштитником вашег имуног система. Не само да помаже у борби против прехлада, већ убрзава и опоравак, преноси Курир.

12 величанствених:

Бадеми

Авокадо

Сјеменке сунцокрета

Шпинат

Бундева

Тиква

Мрква

Слатки кромпир

Цитруси

Црвена паприка

Брокула

Парадајз

Коментари 0
Повезане вијести
Доктори упозоравају: Дијете се може утопити у базену за мање од 30 секунди Доктори упозоравају: Дијете се може утопити у базену за мање од 30 секунди
Здравље из природе: Бијели лук помаже код уринарних инфекција Здравље из природе: Бијели лук помаже код уринарних инфекција
Зашто је магензијум важан и за срце и за кости? Зашто је магензијум важан и за срце и за кости?
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    8h 37m
    0
  • Дејан Којић прогласио побједу у Палама
    22h 42m
    9
  • Маринко Божовић прогласио побједу у Источној Илиџи
    23h 37m
    5
  • Љубиша Ћосић прогласио побједу
    20h 46m
    7
  • Побједа Страхиње Башевића у Сокоцу
    22h 25m
    18