Обавезне маске у здравственим и установама социјалне заштите у ФБиХ

04.08.2022. 14:31
3
ИЗВОР: srna.rs

У ФБиХ од данас је обавезно ношење заштитне маске у свим здравственим и установама социјалне заштите, одлучила је федерална Влада.

Наложено је да здравствене установе редукују посјете, саопштено је из федералне Владе, након данашње сједнице у Сарајеву на којој су усвојене наредбе и препоруке кризног штаба Федералног министарства здравства у вези са вирусом корона.

Надлежна тијела власти у кантонима, као и здравствене установе у кантонима, дужни су да отворе пунктове за вакцинацију против вируса корона на нивоу сваке општине с циљем веће доступности вакцинације становништву.

Утврђено је да данас почне примјена наредби и препорука Кризног штаба Федералног министарства здравства чији је рок важења 30 дана.

Кризни штаб Федералног министарства здравства задужен је да континуирано прати ситуацију и да у случају погоршања одмах препоручи Влади нове мјере.

- Владама кантона, односно кризним штабовима кантоналних министарстава здравства наређено је да континуирано прате епидемиолошку ситуацију на подручју кантона, те у случају погоршања правовремено дјелују, доносе мјере и о томе редовно извјештавају Кризни штаб Федералног министарства здравства - наводи се у саопштењу федералне Владе, која је данас усвојила информацију о епидемиолошкој ситуацији на дан 1. августа у којој је процијењено да је пријетња здрављу опште популације умјерена до висока.

Влада ФБиХ ће обавијестити федерални Парламент о епидемиолошкој ситуацији у ФБиХ и мјерама које је донијела с циљем заштите здравља грађана и смањења ризика за ширење вируса.

Према подацима достављеним Заводу за јавно здравство ФБиХ, у ФБиХ евидентирано је 7.657 активних случајева заразе вирусом корона.

Влада ФБиХ је, на приједлог Федералног министарства енергије, рударства и индустрије, допунила одлуку о уплати заосталих неуплаћених обавеза за пензијско и инвалидско осигурање за увезивање радног стажа радницима зависних друштава - рудници угља у концерну "Електропривреде БиХ".

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  marija 24.08.2022. 12:56
  Nisam sigurna koliko te maske pomazu, jer izdisemo ugljen dioksid koji opet udisemo..., mislim da je bolje poraditi na jacanju imuniteta, ja redovno pijem suplement medicinske gljive Agaricus, poboljsava imunitet, pijem vitamine, izbjegavam guzve....
 • Generic placeholder image
  Ma 08.08.2022. 16:27
  Kakva vakcinacija kad ni ove nisu nista pomogle za nazovi virus, ovo je jadno sto rade narodu, mnogi su se pokajali a pojedinih i nema medju zivima
 • Generic placeholder image
  Pale 08.08.2022. 16:24
  Jel to opet ovce da izigravamo, e da vidimo ko ce mi reci da stavim masku, jebem vam sve glupavo, do nedavno svi bez maske a sad lafo opet, ne stiti i od jebite, glupani pojedini ce da nose brnjicu ponovo al narod se opametio
Повезане вијести
Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север" Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде" Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
Сутра обиљежавање 150 година постојања храма на Нишићима Сутра обиљежавање 150 година постојања храма на Нишићима
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  9h 40m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  14h 54m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  5h 25m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  13h 43m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  11h 22m
  4