Обавезне маске у здравственим и установама социјалне заштите у ФБиХ

04.08.2022. 14:31
3
ИЗВОР: srna.rs

У ФБиХ од данас је обавезно ношење заштитне маске у свим здравственим и установама социјалне заштите, одлучила је федерална Влада.

Наложено је да здравствене установе редукују посјете, саопштено је из федералне Владе, након данашње сједнице у Сарајеву на којој су усвојене наредбе и препоруке кризног штаба Федералног министарства здравства у вези са вирусом корона.

Надлежна тијела власти у кантонима, као и здравствене установе у кантонима, дужни су да отворе пунктове за вакцинацију против вируса корона на нивоу сваке општине с циљем веће доступности вакцинације становништву.

Утврђено је да данас почне примјена наредби и препорука Кризног штаба Федералног министарства здравства чији је рок важења 30 дана.

Кризни штаб Федералног министарства здравства задужен је да континуирано прати ситуацију и да у случају погоршања одмах препоручи Влади нове мјере.

- Владама кантона, односно кризним штабовима кантоналних министарстава здравства наређено је да континуирано прате епидемиолошку ситуацију на подручју кантона, те у случају погоршања правовремено дјелују, доносе мјере и о томе редовно извјештавају Кризни штаб Федералног министарства здравства - наводи се у саопштењу федералне Владе, која је данас усвојила информацију о епидемиолошкој ситуацији на дан 1. августа у којој је процијењено да је пријетња здрављу опште популације умјерена до висока.

Влада ФБиХ ће обавијестити федерални Парламент о епидемиолошкој ситуацији у ФБиХ и мјерама које је донијела с циљем заштите здравља грађана и смањења ризика за ширење вируса.

Према подацима достављеним Заводу за јавно здравство ФБиХ, у ФБиХ евидентирано је 7.657 активних случајева заразе вирусом корона.

Влада ФБиХ је, на приједлог Федералног министарства енергије, рударства и индустрије, допунила одлуку о уплати заосталих неуплаћених обавеза за пензијско и инвалидско осигурање за увезивање радног стажа радницима зависних друштава - рудници угља у концерну "Електропривреде БиХ".

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  marija 24.08.2022. 12:56
  Nisam sigurna koliko te maske pomazu, jer izdisemo ugljen dioksid koji opet udisemo..., mislim da je bolje poraditi na jacanju imuniteta, ja redovno pijem suplement medicinske gljive Agaricus, poboljsava imunitet, pijem vitamine, izbjegavam guzve....
 • Generic placeholder image
  Ma 08.08.2022. 16:27
  Kakva vakcinacija kad ni ove nisu nista pomogle za nazovi virus, ovo je jadno sto rade narodu, mnogi su se pokajali a pojedinih i nema medju zivima
 • Generic placeholder image
  Pale 08.08.2022. 16:24
  Jel to opet ovce da izigravamo, e da vidimo ko ce mi reci da stavim masku, jebem vam sve glupavo, do nedavno svi bez maske a sad lafo opet, ne stiti i od jebite, glupani pojedini ce da nose brnjicu ponovo al narod se opametio
Повезане вијести
Први пут након рата наложени бадњаци испред порте Храма Светог Јована Богослова у Горажду Први пут након рата наложени бадњаци испред порте Храма Светог Јована Богослова у Горажду
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  8h 25m
  0
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  14h 10m
  7
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  14h 20m
  1
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  17h 33m
  2
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  18h 16m
  1