Путинова годишња конференција, новинаре дезинфикују честицама сребра

23.12.2021. 11:19
0
ИЗВОР: Tanjug

Новинари који ће данас присуствовати годишњој конференцији за новинаре руског предсједника Владимира Путина, биће попрскани сребрним честицама на улазу у мјесто одржавања догађаја, изјавила је портпаролка Одјељења за предсједничку имовину Елена Крилова.

- Припремајући се за конференцију за новинаре, наши стручњаци су посебно посветили пажњу санитарним захтјевима - изјавила је Крилова за ТВ канал "Русија-24".

Према њеним ријечима, на мјесту одржавања догађаја је постављен јединствен уређај "који ће прскати сребрне честице на све новинаре који стижу на конференцију за новинаре".

- То је потпуно безбједно и рекла бих да је чак и добро за ваше здравље - истакла је Крилова.

Поред тога, све столице су постављене на удаљености од један и по метар, а сви новинари ће на улазу добити маске за лице.

Постављена су и средства за дезинфекцију руку.

За разлику од претходне године, обраћање неће бити у онлине формату, већ ће новинари Путину моћи директно да постављају питања.

У изложбено-трговачком центру Мањеж, гдје се одржава конференција, окупиће се укупно 500 новинара.

Руски предсједник ће се, на данашњој конференцији, традиционално задржати на свим питањима која изазивају забринутост код руских грађана, а разговор са новинарима ће вјероватно бити усредсређен на виталне друштвене проблеме, попут пандемије ковида-19, главне инфраструктурне пројекте и међународне политике, пише руски лист "Извијестија".

Коментари 0
Повезане вијести
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Познато колико је Путин добио гласова на изборима Познато колико је Путин добио гласова на изборима
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    16h 33m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    16h 15m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    17h 9m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    14h 4m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    13h 6m
    0