Обављене консултације, не би требало да дође до обуставе гаса

30.12.2023. 08:58
3
ИЗВОР: srna.rs

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је за Срну да не би требало да буде обуставе гаса од 1. јануара наредне године за подручје ФБиХ, након што су јуче у току дана обављене консултације у вези са испоруком гаса на нивоу представника влада Српске и ФБиХ.

- У том смислу та комуникација је била вриједна зато што је требало на извјестан начин олакшати даљу активност преговора које ће морати да наставе да воде `Сарајево-гас` као наше гасно предузеће и `Енергоинвест`, гасно предузеће из ФБиХ у вези са питањем тарифе за будући период - рекао је Ђокић.

Он је истакао да је јако важно да се не примјењује крајња мјера све док има услова и начина да се разговара и преговара о новој тарифи или неком другом договору које би двије стране постигле.

- Не би требало да буде обуставе гаса од 1. јануара зато што сматрамо да и празници треба да буду прослављени код свих тако да се у све домове уноси радост, а не било каква нелагода или нека врста непријатности која може људе да оптерети. Зато мислим да сви треба да имамо разумјевања за овај тренутак и да дамо подршку да празнични дани код свих протекну у осјећању радости - рекао је Ђокић.

Он је истакао да вјерује да се и ова питања могу ријешити уколико постоји добра воља.

- Ја сам осјетио да постоји - закључио је Ђокић.

Министар енергије, рударства и индустрије ФБиХ  Ведран Лакић рекао је раније данас да је уз помоћ влада Републике Српске и ФБиХ постигнут договор да неће бити обуставе испоруке гаса.

- Обавезни смо почетком наредне године да направимо заједнички састанак два ентитетска министра енергетике и два директора предузећа да договоримо даље кораке - рекао је Лакић.

Директор "Сарајево-гаса" Источно Сарајево Недељко Елек раније данас изјавио је Срни да ће Сарајево од 1. јануара остати без природног гаса јер није потписан уговор са сарајевском фирмом "Енергоинвест" о испоруци овог енергента.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Gradsko Dete 31.12.2023. 21:15
  X u kuci se ti podijeli a nas popusti.
 • Generic placeholder image
  Realista 30.12.2023. 14:06
  Ko koga ucjenjuje i prijeti isključenjem?
 • Generic placeholder image
  X 30.12.2023. 10:11
  Federalci ucjenjuju jer i Istocno Sarajevo koristi gas. Nema srece do podjele I svakome svoje.
Повезане вијести
Насмијана лица матураната и вечерас на улицама Источног Сарајева (ФОТО) Насмијана лица матураната и вечерас на улицама Источног Сарајева (ФОТО)
Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву
Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини? Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
Најчитаније
 • Слана бајадера
  11h 54m
  0
 • Злочин у Варварину
  11h 29m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  6h 28m
  2
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  4h 45m
  0
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  4h 31m
  0