Обезбијеђена настава на РТРС за ученике чије школе су бирачка мјеста

14.11.2020. 17:06
0
ИЗВОР: РТРС

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод су путем јавног РТРС сервиса обезбиједили подршку за одвијање наставе, која у периоду од 16. до 20. новембра 2020. године у свим основним и средњим школама у Републике Српске чије просторије ће бити кориштене као бирачка мјеста у организацији локалних избора 2020. године, саопштено је из овог министарства.

Како наводе, сви ученици од првог до деветог разреда, који из било којег разлога не могу похађати наставу, већ сада могу пратити наставу путем РТРС, оваква подршка одвијању наставе у основној школи биће обезбијеђена и у наредном периоду, самим тим и од 16. до 20. новембра.

Како подсјећају из Министарства, средње школе имају обавезу да организују наставу на даљину на начин који процјењују најадекватнијим и који је у складу с њиховим капацитетима.

Претходно је о оваквој организацији наставе и обустављању рада у просторијама наведених основних и средњих школа у Републици Српској, те у Дому ученика Добој одлучено је усљед потребе дезинфекције школских просторија након одржавања локалних избора 15. новембра и због заштите здравља ученика и запослених у наведеним установама.

Дезинфекцију школских просторија у периоду од од 16. до 20. новембра вршиће Републичка управа цивилне заштите Републике Српске.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Онлајн настава за ђаке из Љубиња и Берковића Онлајн настава за ђаке из Љубиња и Берковића
У Вишеграду још седам дана "онлајн" настава због епидемиолошке ситуације У Вишеграду још седам дана "онлајн" настава због епидемиолошке ситуације
У Требињу наредне седмице онлајн настава У Требињу наредне седмице онлајн настава
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    22h 11m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    20h 18m
    0
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    20h 22m
    0
  • Годишњица бомбардовања Ниша касетним бомбама у коме је погинуло 16 цивила
    23h 44m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    14h 31m
    1