Oбиљежавање Дана несталих сарајевских Срба 22. априла

15.04.2021. 09:07
0
ИЗВОР: Срна

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево организоваће у четвртак, 22. априла, обиљежавање Дана несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

Према протоколу ове традиционалне манифестације, која ће ове године бити одржана уз поштивање епидемиолошких мјера, у 10.00 часова у Цркви Светог Ђорђа у Миљевићима биће служен парастос српским жртвама, а за 10.30 часова предвиђено је полагање вијенаца на Спомен-обиљежје испред Спомен-костурнице Миљевићи.

Из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево најављено је да би у 12.00 часова у сали у Спомен-костурнице требало да буде одржан округли сто, на којем ће чланови организација са простора Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије и њихови активисти изнијети проблеме са којима се сусрећу.

- Учесници овог скупа настојаће да пронађу модалитете значајнијег сјећања на жртве, при чему од позваних гостију, представника институција које су природом свог посла из области тражења несталих лица, очекују помоћ с циљем ефикаснијег рада, те сагледавања могућности помоћи у дугогодишњем чекању истине о страдању чланова њихових породица и проналажењу посмртних остатака - изјавила је Срни предсједник Организације Милка Кокот.

Позив за учешће у обиљежавању Дана несталих Срба на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије упућен је представницима републичке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Одбора породица несталих лица, општинских организација, Града Источно Сарајево и општина у његовом саставу.

На обиљежавање су позвани и представници Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, Црвеног крста Републике Српске, Института за нестала лица БиХ, Међународне комисије за нестала лица, Агенције за истраге и заштиту БиХ, Тужилаштва БиХ и медија.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 29m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 2m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 28m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 41m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 10m
    3