Обиљежавање Свјетског дана добровољних давалаца крви

14.06.2022. 08:47
0
ИЗВОР: srna.rs

Црвени крст Републике Српске обиљежиће данас Свјетски дан добровољних давалаца крви, а циљ је да се скрене пажња друштву на значај и потребу за безбједном крвљу и крвним дериватима.

Овогодишњом кампањом поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, која се обиљежава под слоганом "Даривање крви је чин хуманости. Придружи се акцији и спаси животе", жели се исказати захвалност добровољним даваоцима крви за поклон којим спашавају животе и анимирати их да се у што већем броју укључе у акције даривања крви, саопштено је из ове хуманитарне организације.

Свјетски дан добровољних давалаца крви – 14. јуни посвећен је милионима људи у свијету који добровољно, анонимно и не очекујући никакву награду поводом тога, дарују крв и тиме спасавају на хиљаде живота других људи.

Црвени крст Републике Српске ће 14. јун ове године обиљежити низом активности, а вишеструким добровољним даваоцима уручиће признања за несебичну хуманост исказану даривањем крви и спасавањем живота и здравља других људи, те на тај начин изразити захвалност и поштовање најхуманијим појединцима у друштву.

У периоду од 1. јуна до 1. јула, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске ће спровести низ активности на анимацији ученика, студената, запослених у радним организацијама, институцијама, спортиста и других грађана о важности даривања крви, те спровести акције добровољног давалаштва крви у својим локалним заједницама.

Коментари 0
Повезане вијести
Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској? Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској?
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    3h 55m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    21h 38m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    15h 55m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    22h 53m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    23h 29m
    0